Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συμμετοχή στις αποφάσεις για τα βιομηχανικά πάρκα ζητούν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις

Συμμετοχή στις αποφάσεις για τα βιομηχανικά πάρκα ζητούν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις

Προτείνουν γραμμή επικοινωνίας απευθείας με τον Πρωθυπουργό, αναφερόμενοι στον αποκλεισμό τους από τη σύνθεση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου

Συμμετοχή των θεσμικών εκπροσώπων των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες σε βιομηχανικά πάρκα, στις κεντρικές αποφάσεις και νομοθετικές εξελίξεις, που τους αφορούν ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), με επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Σύνδεσμος αναφέρεται στον αποκλεισμό του από τη σύνθεση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, σημειώνοντας ότι «Ενώ οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις είναι ιδιοκτήτες γης, σε πολλές περιπτώσεις κατέχουν συλλογικά την πλειοψηφία της γης, οι θεσμικές και αδρανειακές συνθήκες που επικρατούν εδώ και δεκαετίες δεσμεύουν κανονιστικά την καθημερινότητα μας».
«Παρά τη δημιουργία βιομηχανικών περιοχών προ 50 ετών είναι ενδεικτικό της κατάστασης ότι μόνο το 5% της μεταποίησης είναι εντός χωροταξικά οργανωμένων υποδοχέων.
Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε κατά τα τελευταία 20 χρόνια μιας ατυχούς και πρόχειρης ιδιωτικοποίησης», αναφέρει ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ προσθέτοντας ότι εκπροσωπεί 22 τοπικούς συνδέσμους εγκατεστημένων επιχειρήσεων στις ΒΙΠΕ της επικράτειας που αριθμούν στις 1.200 - 1.500 επιχειρήσεις. προσθέτει.
Ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ υπογραμμίζει «τις σοβαρότατες προσπάθειες της κυβέρνησης για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της πανδημίας στο επιχειρείν» και ζητά γραμμή επικοινωνίας απευθείας με τον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων σε Βιομηχανικά Πάρκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης