Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κόλλιας (ΟΕΕ): Να μετατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Κόλλιας (ΟΕΕ): Να μετατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων
Ο αριθμός των μέχρι τώρα δηλώσεων που έχουν υποβληθεί καταδεικνύει ότι είναι ανέφικτη η υποβολή των υπόλοιπων δηλώσεων μέχρι το τέλος Αυγούστου
Τη μετάθεση της ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, παρέχοντας παράλληλα σε όλους τους υποβάλλοντες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία το δικαίωμα της έκπτωσης με την εφάπαξ εξόφληση του φόρου, ζητά, με επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Όπως επισημαίνει, ο αριθμός των μέχρι τώρα δηλώσεων που έχουν υποβληθεί καταδεικνύει ότι είναι ανέφικτη η υποβολή των υπόλοιπων δηλώσεων μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Κι αυτό, διότι:
• Η έναρξη «ορθής» λειτουργίας της πλατφόρμας με πλήρωση στοιχείων στην πλειοψηφία των κωδικών των εντύπων των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος κυρίως Ε1, Ε3 πραγματοποιήθηκε την 7η Ιουλίου 2021 όταν αναρτήθηκαν και προσυμπληρώθηκαν τα ποσά των αναστολών, αποζημιώσεων, βεβαιώσεων από το Δημόσιο κλπ.
• Οι καλοκαιρινές άδειες, ένα συνταγματικό δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους, ισχύει και για τους λογιστές - φοροτεχνικούς οι οποίοι έχουν αναλάβει και έφεραν σε πέρας την υλοποίηση των οικονομικών μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Επίσης, τα λογιστικά γραφεία απασχολούν εργαζόμενους, οι οποίοι βάσει της εργατικής νομοθεσίας πρέπει υποχρεωτικά να λάβουν την καλοκαιρινή τους άδεια.
Όπως δηλώνει ο κ. Κόλλιας, «Η πρότασή μας είναι ρεαλιστική, εάν ληφθεί υπόψη, ότι τα προηγούμενα έτη το χρονικό διάστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ήταν τουλάχιστον τρεισήμισι μήνες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.
Ο κλάδος των λογιστών – φοροτεχνικών, μέσω του επίσημου Φορέα του, αναμένει τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας στο δίκαιο αίτημα της μετάθεσης της ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2021, παρέχοντας παράλληλα σε όλους τους υποβάλλοντες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία το δικαίωμα της έκπτωσης με την εφάπαξ εξόφληση του φόρου».
Παρακαλούμε για την άμεση λήψη και ανακοίνωση της απόφασής σας, ώστε να μπορεί να γίνει και από πλευράς επαγγελματιών ο έγκαιρος προγραμματισμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης