Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ομόλογα: Σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο -0,145%, το ελληνικό 5ετές

Ομόλογα: Σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο -0,145%, το ελληνικό 5ετές

Η απόδοση στο 10ετές της Ελλάδας υποχωρεί μια μονάδα βάσης σε χαμηλό επτά μηνών στο 0,61%

Σχετικά Άρθρα

Σε νέο ιστορικό χαμηλό κατρακύλησε σήμερα η απόδοση στο ελληνικό 5ετές ομόλογο όπως μεταδίδει το Reuters την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2021.
Οι ισχυρές επιδόσεις της Ελλάδας έρχονται σε μία περίοδο που το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους των χωρών της Νότιας Ευρώπης αμβλύνεται από την επιφυλακτική στάση που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) στην τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής και στην αναθεώρηση του στόχου της για τον πληθωρισμό στο 2% συμμετρικά, σημειώνει το Reuters, σε σχετικό σχόλιο.
«Τα νέα ιστορικά χαμηλά στις αποδόσεις στο ελληνικό 5ετές συνδέονται άμεσα με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ και πιο συγκεκριμένα με το έκτακτο πρόγραμμα για αγοράς περιουσιακών στοιχείων (PEPP)», αναφέρει ο οικονομολόγος της Investec, Philip Shaw.
ομολογο_2ετε.PNG
Συνθήκες χρηματοδότησης

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο PEPP σημαίνει ότι η ΕΚΤ έχει αγοράσει ένα μεγάλο μέρος από το ελληνικό χρέος που έχει διατεθεί στην αγορά, σημειώνει το πρακτορείο.
Η απόδοση για τον 10ετή τίτλο της Ελλάδας υποχωρεί μια μονάδα βάσης σε χαμηλό επτά μηνών στο 0,61%, ενώ στο 5ετές κατρακυλά βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος στο -0,145% που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό, μεταδίδει το Reuters.
Στο αντίστοιχο γερμανικό 10ετές διολισθαίνει κάτω από το -0,45% για πρώτη φορά από τις αρχές του Φεβρουαρίου 2021.
Καταγραφή2222222222222.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης