Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ): Από τις 13/9 η πολύπαθη εστίαση μπαίνει σε μίνι lockdown

Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ): Από τις 13/9 η πολύπαθη εστίαση μπαίνει  σε μίνι lockdown
«Από 13 του μηνός θα είμαστε απέναντι από τους πελάτες μας», ανέφερε ο Γ. Καββαθάς
Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εφαρμογή από τις 13/9 των νέων μέτρων για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και ήδη, οι αντιδράσεις στον κλάδο της εστίασης είναι έντονες, αφού θα επιτρέπεται σε μπαρ και εστιατόρια η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσούντες το τελευταίο εξάμηνο.
«Η πολύπαθη εστίαση μπαίνει από τις 13/9 μπαίνει σε μίνι lockdown», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.
Όπως ανέφερε ο κ. Καββαθάς μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, «το 50% των συμπολιτών μας είναι δυστυχώς ανεμβολίαστοι. Οι δυνητικοί μας πελάτες μειώνονται κατά 50%. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας στην εστίαση».
«Από 13 του μηνός θα είμαστε απέναντι από τους πελάτες μας», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εργαλειοποίηση του κλάδου της εστίασης και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο κλάδος ως μοχλός πίεσης της κοινωνίας για μέτρα που η πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλει».
Ακόμη, ο κ. Καββαθάς σημείωσε πως οι άνθρωποι της εστίασης ανέμεναν από την κυβέρνηση αντισταθμιστικά μέτρα, όπως ρευστότητα, ενίσχυση στο θέμα των ενοικίων και μέριμνα για τις αναστολές εργασίας, ενώ ο κλάδος της εστίασης είχε ζητήσει να εξεταστεί η δυνατότητα επιδότησης μηχανημάτων καθαρισμού αέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης