Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης (υπ. Ανάπτυξης): Σύνδεση της τεχνολογικής καινοτομίας την επιχειρηματική δράση στις νεοφυείς επιχειρήσεις

Γεωργιάδης (υπ. Ανάπτυξης):  Σύνδεση της τεχνολογικής καινοτομίας την επιχειρηματική δράση στις νεοφυείς επιχειρήσεις
Ενημερωτική εκδήλωση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με τίτλο «Καινοτομία και Ανάπτυξη από Αξιοποίηση Επιτευγμάτων της Έρευνας στην Ελλάδα»
Σχετικά Άρθρα

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενδιαφέρεται όχι μόνο για τους εφευρέτες ως καταθέτες (σ.σ. καινοτόμων ιδεών), αλλά επιδιώκει να γίνουν οι εφευρέτες και επιχειρηματίες.
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στην ενημερωτική εκδήλωση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με τίτλο «Καινοτομία και Ανάπτυξη από Αξιοποίηση Επιτευγμάτων της Έρευνας στην Ελλάδα», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Εμπορικά σήματα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός σημείωσε: «Αυτά τα δυο χρόνια, το υπουργείο έχει θέσει τη βιομηχανική ιδιοκτησία στο επίκεντρο των προσπαθειών για την πρόοδο της βιομηχανικής έρευνας στην Ελλάδα, την πρόοδο της πατέντας, της επιστημονικής έρευνας και της αξιοποίησής της σε εμπορικές εφαρμογές.
Είμαι, επίσης, ευτυχής που σας ενημερώνω και πάλι σήμερα για ένα διαχρονικό αίτημα του ΟΒΙ, που ήταν η μεταφορά των Εμπορικών Σημάτων στο χαρτοφυλάκιό του.
Α
υτό έγινε ήδη πράξη και ολοκληρώνεται μέσα στους επόμενους μήνες.
Συγχαίρω επίσης όλη την εξωστρέφεια και τις δράσεις που παρουσίασε ο ΟΒΙ μέσα στα τελευταία δυο χρόνια. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε μέσα στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων είναι να πάρουμε την εφαρμοσμένη έρευνα και να τη μετουσιώσουμε σε επιχειρηματική πράξη.
Θα είμαστε μαζί σας μέχρι να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, και από όσο βλέπω από τον κόσμο που συμμετέχει σήμερα, η εκδήλωση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία».

Τα τρία σημεία

Στη συνέχεια, λαμβάνοντας το λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΒΙ Δημήτρη Χρονη, όπως και τα μέλη του και τόνισε ότι "από την πρώτη στιγμή πιστεύουμε στο έργο και στη δουλεία την οποία κάνουν.
Θέλω να στηθώ σε 3 σημεία:
Την μεγάλη αξία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας καθώς στο πλαίσιο της πανδημίας, οι τόσο σημαντικές εφευρέσεις προστάτευσαν και θωράκισαν την υγεία μας. Το δεύτερο σημείο είναι να κατανοήσουμε πού βρισκόμαστε ως χώρα και πού πρέπει να πάμε.
Η καινοτομία και η έρευνα βρίσκονται στον πυρήνα της δουλειάς που θέλουμε να κάνουνε.
Το τρίτο σημείο είναι οι νέοι και οι νέες μας, το σημαντικό δυναμικό που υπάρχει στην Ευρώπη μας αυτή τη στιγμή. Πολλές νέες εταιρίες έρχονται στη χωρα μας αυτήν την περίοδο διότι έχουμε κάτι που δεν το έχουν άλλες χώρες».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης