Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης: Αναστροφή του brain drain - Η κυβέρνηση λειτουργεί στη συχνότητα της στήριξης της επιχειρηματικότητας

Παπαθανάσης: Αναστροφή του brain drain - Η κυβέρνηση λειτουργεί στη συχνότητα της στήριξης της επιχειρηματικότητας
"Kάθε διάταξη νόμου που επισπεύδει και απλοποιεί διαδικασίες, είναι και μία νίκη και μία επιτάχυνση σε ό,τι έχει σχέση με την ανάπτυξη της πατρίδας μας", τόνισε ο Ν. Παπαθανάσης

«Αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί σε μία συχνότητα, τη συχνότητα της στήριξης της επιχειρηματικότητας, διότι καταλαβαίνει πως μέσα από την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη θα περισσέψουν τα χρήματα και ο πλούτος που θα μπορέσει να μοιραστεί στους συμπολίτες μας που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.
Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, που διεξήχθη στην Πάτρα, ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η διακυβέρνηση το 2019, έχουν περάσει περίπου 200 σχέδια νόμου που έγιναν νόμοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν κατ΄ ουσίαν αναπτυξιακό χαρακτήρα, και κυρίως, είχαν στόχο να μειώσουν και να εξαφανίσουν όσο είναι δυνατόν την γραφειοκρατία. Διότι κάθε διάταξη νόμου που επισπεύδει και απλοποιεί διαδικασίες, είναι και μία νίκη και μία επιτάχυνση σε ό,τι έχει σχέση με την ανάπτυξη της πατρίδας μας».

Επενδύσεις

Κάνοντας αναφορά στις επενδύσεις που υλοποιήθηκαν, ο κ. Παπαθανάσης στάθηκε ιδιαίτερα στην απασχόληση των νέων, επισημαίνοντας πως «έχουμε μία αναστροφή του brain drain και κυρίως έχουμε ένα μήνυμα προς το εξωτερικό, ότι όταν εταιρείες έρχονται και επενδύουν στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει ότι κάτι αλλάζει».
Όπως είπε, «κάθε 100 άτομα, τα οποία προσλαμβάνονται από τεχνολογικούς πρωταθλητές, περίπου τα 20 άτομα είναι κυρίως νέοι Έλληνες και Ελληνίδες, που είχαν φύγει κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τώρα επιλέγουν να επιστρέψουν στην πατρίδα μας, διότι οι δουλειές που τους προσφέρουν, έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτές στο εξωτερικό. Δεν είναι ο μισθός, αλλά είναι το επίπεδο της εργασίας που θέλουν να πάρουν πίσω στην πατρίδα τους και να επιστρέψουν».
«Όταν εταιρίες έρχονται και επενδύουν στην Ελλάδα, σημαίνει ότι πραγματοποιείται μία σημαντική αλλαγή και στέλνει ένα μήνυμα στο εξωτερικό, ότι η χώρα μας γίνεται φιλική στην επιχειρηματικότητα και επιτέλους καταλαβαίνουμε πως πρέπει να παραχθεί πλούτος, για να μπορέσουμε να τον μοιράσουμε στις οικονομικά ευάλωτες ομάδες», πρόσθεσε.

Σχεδιάζουμε πολύ επιθετικά για το μέλλον

Ακόμη, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι «ο νέος αναπτυξιακός νόμος που έρχεται για διαβούλευση, αλλά και ο νόμος περί δίκαιης, αναπτυξιακής μετάβασης, έρχονται μπροστά από το χρόνο που θα εφαρμοστούν, διότι θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του 2022».
«Σχεδιάζουμε πολύ επιθετικά για το μέλλον και κυρίως αυτό το οποίο σχεδιάζουμε, είναι να δώσουμε κίνητρα, διευκολύνσεις και επιτάχυνση όλων των διαδικασιών στις επιχειρήσεις και στις επενδύσεις», σημείωσε, ενώ υπογράμμισε πως «θέλουμε να αναβαθμίσουμε τελείως τη σχέση πολιτείας - πολίτη, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει στο παρελθόν».
Όπως ανέφερε, «θέλουμε να εμπιστευτούμε την ιδιωτική οικονομία, θέλουμε να εμπιστευτούμε τους εξειδικευμένους και πιστοποιημένους φορείς, όπως είναι οι ορκωτοί ελεγκτές, το Οικονομικό Επιμελητήριο και το Τεχνικό Επιμελητήριο, να δημιουργήσουμε δηλαδή μία ζώνη μεταξύ πολιτείας και επενδυτή, έτσι ώστε ο επενδυτής να μην έχει καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων του».
Τέλος, για τα βιομηχανικά πάρκα, σημείωσε πως «τα εντάσσουμε στις στρατηγικές επενδύσεις, διότι πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να ενισχύσουμε τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων, για αυτό και τα χρηματοδοτούμε. Επομένως, είναι μία δραστηριότητα για την ενίσχυση της βιομηχανίας και την εγκατάσταση, διότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν βιομηχανικές περιοχές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης