Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το πέταγμα του… αετού από ΑΑΔΕ, ΣΔΟΕ και λοιπές φορολογικές αρχές σε φορολογικά κόλπα μέσω Βουλγαρίας

Το πέταγμα του… αετού από ΑΑΔΕ, ΣΔΟΕ και λοιπές φορολογικές αρχές σε φορολογικά κόλπα μέσω Βουλγαρίας
Νεότερα στοιχεία του bankingnews αναφέρουν ότι η υπόθεση είναι πολύ πιο σοβαρή

Οι φορολογικές ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους φαίνεται ότι έχουν εξειδικευτεί στο πέταγμα του … αετού.
Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί πως ούτε η ΑΑΔΕ ούτε άλλες αρχές όπως το ΣΔΟΕ και η Οικονομική Αστυνομία παρά το γεγονός ότι το bankingnews έχει προβεί εδώ και μια εβδομάδα σε αποκάλυψη εταιρίας μεταφορών με έδρα τη Βουλγαρία που λειτουργεί χωρίς να διαθέτει ΑΦΜ εγκαταστάσεις παράνομα στην Ελλάδα δεν έχουν προβεί σε έλεγχο ούτε για τα μάτια του κόσμου.
Και αυτό προκύπτει από την καθημερινή παρουσία του bankingnews παραπλεύρως των αδήλωτων εγκαταστάσεων όπου διενεργούνται εργασίες μέχρι τις βραδινές ώρες.
Διαβάστε, πατώντας εδώ, το δημοσίευμα του bankingnews
Νεότερα στοιχεία του bankingnews αναφέρουν ότι η υπόθεση είναι πολύ πιο σοβαρή καθώς με φορτηγάκι ψυγείο διακινούνται καθημερινά μεγάλες ποσότητες ανθοκομικών προϊόντων τα οποία εισάγονται με φορτηγά που πηγαινοέρχονται στην Ολλανδία.
Το ερώτημα είναι κατά πόσο η διακίνηση με το συγκεκριμένο τρόπο εκφεύγει κάθε διαδικασίας και αν ποτέ ελληνικές αρχές έχουν σταματήσει για έλεγχο το συγκεκριμένο φορτηγάκι όπως συμβαίνει με τα περισσότερα φορτηγά διανομών που έχουν ελληνικές πινακίδες.
Υπάρχει άραγε ανοχή;
Και από πού πηγάζει η συγκεκριμένη ανοχή;
Υπολογίζεται ότι από τέτοιου είδους δραστηριότητες εταιριών που φαινομενικά έχουν έδρα στη Βουλγαρία αλλά στην πραγματικότητα δραστηριοποιούνται μέσω αδήλωτων εγκαταστάσεων στην Ελλάδα οι απώλειες μόνο από το ΦΠΑ ετησίως υπερβαίνουν τα 5 εκ ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης