Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Φόρος εισοδήματος από τον Ιούλιο σε 8 δόσεις – Ο συνολικός ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 50 - 60 εκατ. ευρώ

Σταϊκούρας: Φόρος εισοδήματος από τον Ιούλιο σε 8 δόσεις – Ο συνολικός ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 50 - 60 εκατ. ευρώ
O ΕΝΦΙΑ "θα επιδιώξουμε να είναι σε περισσότερες δόσεις και να ξεκινήσουμε από τον Μάρτιο την καταβολή", ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα

«Οι μειώσεις φόρων που έχουμε κάνει θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος και σημείωσε ότι ο φόρος εισοδήματος θα ξεκινήσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο, σε 8 δόσεις.
Η πλατφόρμα, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναμένεται να ανοίξει από το Μάρτιο, προκειμένου να μπορέσουν οι λογιστές να δημιουργήσουν στις φορολογικές δηλώσεις τις προϋποθέσεις.
Ακόμη, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο συνολικός ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 50-60 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολική μείωση 3-4% επιπρόσθετα του 22% που ίσχυσε την τελευταία δεκαετία.
Όπως είπε, «αναπροσαρμόζουμε τους συντελεστές. Θα επιδιώξουμε να είναι σε περισσότερες δόσεις και να ξεκινήσουμε από τον Μάρτιο την καταβολή», ενώ θα υπάρχει «κόφτης» όπου προκύπτει υπερβολική αύξηση του ΕΝΦΙΑ.
Για τον φόρο ακίνητης περιουσίας, ανέφερε πως επιδιώκουν να ενσωματώσουν τον συμπληρωματικό φόρο μέσα στον φόρο ακίνητης περιουσίας.

Η χώρα πάει καλά

Περαιτέρω, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της, σημειώνοντας πως «το 2021 πετύχαμε πολύ υψηλότερη ανάκαμψη από τις εκτιμήσεις», ενώ αποφεύχθηκαν τα «λουκέτα», έκλεισαν λιγότερες επιχειρήσεις και μειώθηκε η ανεργία.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι για στήριξη πολιτών έχουν δοθεί 43,3 δισ. πόροι, που αντιστοιχεί στο ¼ του ΑΕΠ, δηλαδή το τέταρτο υψηλότερο πακέτο παγκοσμίως, προσθέτοντας πως αυτό είναι πια στο έλλειμμά μας που μετακυλείται στο χρέος της χώρας, το οποίο είναι το 2ο με 3ο υψηλότερο στην Ευρώπη.Πρόσθεσε πως η χώρα μας παραμένει σε καθεστώς εποπτείας από τους θεσμούς, λέγοντας μάλιστα ότι «η χώρα πάει καλά, αναβαθμίζεται, αλλά δεν έχει φτάσει σε επενδυτική βαθμίδα».
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, περιορίζεται η ρευστότητα και θα αυξηθούν τα επιτόκια, που σημαίνει αυξημένο κόστος δανεισμού.
«Ό,τι και να γίνει το 2023 θα έχουμε δημοσιονομικούς στόχους», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι 38 δισ. ευρώ.

Πρόστιμα για ανεμβολίαστους και εξαιρέσεις

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την 16η Ιανουαρίου, την τελευταία ημέρα που οι πολίτες άνω των 60 ετών καλούνται να εμβολιαστούν έτσι ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσουν από την επομένη το μηναίο πρόστιμο των 100 ευρώ.
Ωστόσο, υπάρχουν και εξαιρέσεις και συγκεκριμένα:

  • Οι νοσήσαντες, για 180 μέρες
  • Όσοι ήταν να εμβολιαστούν κατ’ οίκον, αλλά καθυστερήθηκαν από το κράτος
  • Όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας
  • Όσοι έκαναν τρίτη δόση στο εξωτερικό
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899