Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Για όσο χρειαστεί η κυβέρνηση θα βοηθά την κοινωνία – Εντός Απριλίου η κάρτα καυσίμων, αναστέλλεται το τέλος επιτηδεύματος για αγρότες

Σταϊκούρας: Για όσο χρειαστεί η κυβέρνηση θα βοηθά την κοινωνία  – Εντός Απριλίου η κάρτα καυσίμων, αναστέλλεται το τέλος επιτηδεύματος για αγρότες
Όπως ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα δοθούν 200 ευρώ σε 1,4 εκατ. ελληνικά νοικοκυριά
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθά την κοινωνία για όσο χρειαστεί, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι όλα αξιολογούνται.
Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις ελαφρύνσεις και τις επιδοτήσεις που αναμένονται μέσα στον Απρίλιο, λέγοντας ότι η κάρτα καυσίμων θα ενεργοποιηθεί μέχρι τα μέσα του τρέχοντος μηνός.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, η ελληνική κοινωνία αυτόν το μήνα (Απρίλιο) θα λάβει πάνω από 1 δισ. ευρώ άμεσα ή έμμεσα.
Όπως είπε, και για φέτος αναστέλλεται το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες, στα θέματα που εξετάζονται είναι τα ενοίκια, ενώ την επόμενη εβδομάδα κατατίθενται ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 2 δισ. ευρώ και άλλα 600 εκατ. για ανάγκες των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετανάστευσης.

Τι αναμένεται και πότε

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα δοθούν 200 ευρώ σε 1,4 εκατ. ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία αφορούν σε χαμηλοσυνταξιούχους και άλλες κατηγορίες.
Επίσης, θα δοθούν 200 ευρώ στα ταξί , με τις σχετικές δηλώσεις να υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας mybusiness της ΑΑΔΕ και τις πληρωμές να αναμένονται γύρω στα μέσα Απριλίου.
Επίσης, θα δοθεί επιδότηση για το ρεύμα σε 4,2 εκατ. φυσικά πρόσωπα και σε 1,2 εκατ. επιχειρήσεις για τον Απρίλιο, ενώ σε ό,τι αφορά τους φοιτητές, θα υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους για να επιδοτηθούν αναδρομικά από τις αρχές του έτους.
Ακόμη, θα δοθεί επιδότηση στους κτηνοτρόφους. Μέχρι τις 15 Απριλίου, σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική διάταξη και την ΚΥΑ θα πληρωθούν το 2% του τζίρου του 2021 που αντιστοιχεί σε 47 εκατ. ευρώ.

Κάρτα καυσίμων και πετρέλαιο

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για την κάρτα καυσίμων λέγοντας ότι θα ενεργοποιηθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου, αλλά και ότι θα δοθούν 5 ευρώ επιπλέον σε όσους χρησιμοποιήσουν την κάρτα αντί για IBAN, ενώ έκανε λόγο για Επιδότηση για το πετρέλαιο νωρίτερα. Όπως είπε, η μείωση της τιμής θα έχει φανεί μέχρι Τρίτη-Τετάρτη και ισχύει ανδρομικότητα αν αλλάξει κάτι στην τιμολόγηση.
Σε ό,τι αφορά το επίδομα καυσίμων, υπενθυμίζεται ότι θα πιστωθεί όταν ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις μέσω ειδικής εφαρμογής του gov.gr.
Σημειώνεται ότι το νέο πλαίσιο για την επιδότηση καυσίμων προβλέπει ένα «κούρεμα» 22 λεπτών του ευρώ ανά λίτρο για την ηπειρωτική χώρα, και 27 λεπτών/λίτρο για τα νησιά.
Το ποσό αυτό αφορά τόσο το πετρέλαιο όσο και τη βενζίνη.
Δικαιούχοι θα είναι φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και φορολογική κατοικία στην Ελλάδα. Για τα αυτοκίνητα η επιδότηση καυσίμου θα φτάσει τα 40 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα και τα 50 ευρώ για τα νησιά. Για τις μοτοσικλέτες η επιδότηση με την κάρτα καυσίμου θα είναι 30 και 35 ευρώ, αντιστοίχως.
Το μέτρο επιδότησης καυσίμου θα ισχύσει για τρεις μήνες και για τα πρώτα 60 λίτρα καυσίμου (180 λίτρα για το τρίμηνο).
Ειδικά για τον Απρίλιο θα υπάρξει και μια έξτρα επιδότηση -δηλαδή μείωση- 15 λεπτών του ευρώ στην αντλία, που αφορά μόνο το πετρέλαιο κίνησης (diesel).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης