Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Η επενδυτική βαθμίδα θα σημάνει το τέλος του μνημονίου – Οι τιμές στα πρατήρια ακολουθούν τις διεθνείς τιμές

Γεωργιάδης: Η επενδυτική βαθμίδα θα σημάνει το τέλος του μνημονίου – Οι τιμές στα πρατήρια ακολουθούν τις διεθνείς τιμές
Η κυβέρνηση έχει φροντίσει να στείλει σε όλη την αγορά τα σωστά μηνύματα ότι τώρα δεν είναι ώρα να βγάλουν υπερκέρδη, ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

«Εξαιρετικά καλό νέο» χαρακτήρισε την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι η επενδυτική βαθμίδα θα σημάνει το τέλος του μνημονίου.
«Όταν παραλάβαμε τη διακυβέρνηση ήμασταν 6 σκαλοπάτια μακριά και έχουμε καλύψει τα 5 για να λήξει η περιπέτεια που ξεκίνησε από το Καστελόριζο το 2010. Ενώ έχουμε πόλεμο, αυξημένο πληθωρισμό και αναγκαστικά μικρότερη πρόβλεψη ανάπτυξης λόγω του πολέμου, ο κορυφαίος οίκος αξιολόγησης λέει ότι όχι μόνο πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία θα αντέξει, αλλά θα πάει ακόμα καλύτερα και από το αναμενόμενο», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.

Εκτεταμένοι έλεγχοι στην αγορά

Η κυβέρνηση έχει φροντίσει να στείλει σε όλη την αγορά τα σωστά μηνύματα ότι τώρα δεν είναι ώρα να βγάλουν υπερκέρδη, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος και εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο τις τιμές του οβελία, όσο και των καυσίμων, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι αποτέλεσμα των αυστηρών ελέγχων που έγιναν στην αγορά.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, «από την πρώτη μέρα που άρχισε η ιστορία με το κατσίκι και το αρνί και ακουγόταν ότι οι τιμές τους θα φτάσουν τα 16 ευρώ, το υπουργείο Ανάπτυξης έκανε μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ένας από τους κρίκους ήταν εκτεταμένοι έλεγχοι για το θέμα των παράλληλων παράνομων εξαγωγών προς άλλες χώρες. Μάλιστα, τη Δευτέρα όλη η ομάδα της ΔΙΜΕΑ ήταν στα λιμάνια της χώρας για αυτόν τον λόγο με στόχο να υπάρχει επάρκεια στην ελληνική αγορά για να πέσουν οι τιμές.Έτσι, σήμερα οι τιμές παίρνουν τη φυσιολογική τους ροπή».

Περί καυσίμων

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε «ευτυχής» διότι σε συνεργασία με τους βενζινοπώλες και τους μεταφορείς το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε σωστά τη σχετική Υπουργική Απόφαση για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι.
«Είμαι υπερήφανος γιατί αυτή τη στιγμή οι τιμές στα πρατήρια ακολουθούν τις διεθνείς τιμές. Ανέβηκαν οι τιμές του βαρελιού κατά 7% και για αυτό ανέβηκε και λίγο η τιμή στην αντλία», όπως είπε.
Υπογράμμισε δε, πως ακόμα και σήμερα τα ελεγκτικά κλιμάκια διεξάγουν ελέγχους, ακόμα και στις εθνικές οδούς και εάν κάποιος έχει βάλει καπέλο μεγαλύτερο από αυτό που επιτρέπει ο νόμος, θα μπει πρόστιμο.
«Με τη διάταξη που ψηφίσαμε πλέον με τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια θα δημοσιοποιούμε και την επωνυμία και τη διεύθυνση του καταστήματος», σημείωσε.
Τέλος, για τις τιμές της ενέργειας, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός στο φόρουμ των Δελφών ανέφερε ότι θεωρεί το ρεύμα το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στην ακρίβεια για τη χώρα και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια στην Ευρώπη «να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να πετύχουμε ευρωπαϊκή λύση. Αν δεν βρεθεί, η Ελλάδα θα προχωρήσει μόνη της. Ο κόσμος υποφέρει με το ρεύμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης