Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας για επιδοτήσεις στο ρεύμα: Τον Ιούνιο οι πληρωμές – Αφορολόγητα και ακατάσχετα τα ποσά

Σταϊκούρας για επιδοτήσεις στο ρεύμα: Τον Ιούνιο  οι πληρωμές – Αφορολόγητα και ακατάσχετα τα ποσά
Με τα εισοδηματικά κριτήρια των 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα, καλύπτεται το 95% των νοικοκυριών, ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα

Η πλατφόρμα για τις επιστροφές των επιπλέον χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα θα ανοίξει μέχρι τις αρχές Ιουνίου και οι πληρωμές θα γίνουν εντός του ίδιου μηνός, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.
Τα ποσά που θα καταβληθούν - από 18 ως 600 ευρώ για τις επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022 -, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα, ενώ θα πιστωθούν στο λογαριασμό IBAN που θα δηλώσουν οι δικαιούχοι.
Πρόσθεσε ότι με τα εισοδηματικά κριτήρια των 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα, καλύπτεται το 95% των νοικοκυριών και θα δουν πίσω στους λογαριασμούς τους το 60% αυτών που πλήρωσαν την προηγούμενη περίοδο, αφαιρώντας τις επιδοτήσεις κράτους και παρόχων.
Σύμφωνα με τον υπουργό, υπολογίζεται ότι οι καταναλωτές έχουν καταβάλει το προηγούμενο διάστημα 460 εκατ. Ευρώ, από τα οποία θα επιστραφούν τα 280 εκατ. με χρηματοδότηση απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Για τις φοιτητικές εστίες, ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι εάν ο φοιτητής υποβάλλει φορολογική δήλωση ο ίδιος και δηλώνει το σπίτι ως κύρια κατοικία, τότε επιδοτείται κανονικά, ενώ σε ε περίπτωση που η οικία δηλώνεται από το γονέα ως δευτερεύουσα κατοικία, θα υπάρχει στην πλατφόρμα η δυνατότητα ο φοιτητής να το δηλώσει ως κύρια κατοικία και να επιδοτηθεί κανονικά.

Kατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο

Ακόμη, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι στόχος των επόμενων μηνών για το 2023 είναι να βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος για να επεκταθεί η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για το δημόσιο. Όπως είπε, πρόκειται για μία από τις δύο κυβερνητικές εκκρεμότητες μαζί με τη μονιμοποίηση των μειώσεων φόρων και εισφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης