Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Στις 10 Μαίου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Λιγότερος φόρος για το 80% των πολιτών

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Στις 10 Μαίου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Λιγότερος φόρος για το 80% των πολιτών
Στο 3,1% η ανάπτυξη, σημαντικό πρόβλημα ο πληθωρισμός υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως αύριο Τρίτη 10 Μαΐου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2022 διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι το 80% των πολιτών θα πληρώσει χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, το 13% θα πληρώσει τον ίδιο και ένα μικρό ποσοστό, περίπου 7% με 8%, θα πληρώσει αυξημένο ΕΝΦΙΑ, στις περιοχές που καταγράφεται μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
«Ενώ δηλαδή ο πλούτος των πολιτών αυξάνει, η συνολική φορολόγηση του πλούτου του μειώνεται ακόμη περισσότερο» ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.

Πρόβλημα ο πληθωρισμός

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας φέτος, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι θα υπάρξουν κάποιες αναταραχές, ωστόσο θα παρουσιάσει ανάπτυξη κατά 3,1%.
Χαρακτήρισε ικανοποιητική την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ωστόσο ότι το σημαντικότερο πρόβλημα θα είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος εκτίμησε ότι θα ανέλθει στο 5,6%, υψηλότερος δηλαδή από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Από την μέχρι τώρα εκκαθάριση περίπου 600.000 φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι ένα πολύ μικρό κομμάτι επιβαρύνεται φέτος.

Στις 16/6 στο Eurogroup η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία

Ερωτηθείς για την επενδυτική βαθμίδα, ανέφερε ότι είναι κάτι το εφικτό και η κυβέρνηση αγωνίζεται για την επίτευξή της το 2023, ενώ ανακοίνωσε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 16 Ιουνίου όπου και θα ληφθεί η απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->