Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Η πολιτική Μητσοτάκη είναι να μην αφήνουμε κανέναν πίσω - Στόχος η τιμή του αρνιού γύρω στα 10 ευρώ

Γεωργιάδης: Η πολιτική Μητσοτάκη είναι να μην αφήνουμε κανέναν πίσω - Στόχος η τιμή του αρνιού γύρω στα 10 ευρώ
"Φέτος, το αρνί και το κατσίκι έχουν πρωτόγνωρη αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Στόχος είναι, η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ", τόνισε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
«Τα οικονομικά στοιχεία του 2023 ξεκινούν με τους καλύτερους οιωνούς. Αν δεν τινάξουμε τη χώρα μόνοι μας στον αέρα, φέρνοντας πολιτική αστάθεια και συνεχίσουμε την καλή πορεία που έχουμε μέχρι τώρα, θα έχει το περιθώριο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και μετά τις εκλογές, να δώσει πάλι χρήματα και να ανακουφίσει τον κόσμο», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε πως «η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να μην αφήνουμε κανέναν μόνο του, πίσω», ενώ αναφέρθηκε στο «καλάθι του Πάσχα» και στις τιμές πώλησης των αμνοεριφίων.
Όπως είπε ο υπουργός, «έχουμε μεγάλα έσοδα στο κράτος; Παίρνουμε αυτό που περισσεύει και το δίνουμε στην κατηγορία των συμπολιτών μας που είναι οικονομικά αδύναμοι για να μη διευρυνθεί η ψαλίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορεί ότι δίνουμε επιδόματα. Εμείς, από το μέρισμα επιτυχίας της χώρας, όπως κερδίζουν όλοι οι άλλοι που έχουν καλές επιχειρήσεις, τουρίστες, επενδύσεις, πρέπει να κερδίζουν και οι φτωχοί».

Για «καλάθια» και τιμές αμνοεριφίων

«Την Τετάρτη 5/4 ξεκινάει το «καλάθι του Πάσχα», θα συμπεριλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά. Κάναμε αρκετές συζητήσεις και με τους κτηνοτρόφους και με τα σούπερ μάρκετ για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και το κατσίκι. Φέτος, το αρνί και το κατσίκι έχουν πρωτόγνωρη αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Στόχος είναι, η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Διευκρίνισε ότι «φέτος έχουμε μικρότερη παραγωγή και λόγω του Πάσχα των Καθολικών υπήρξε πολύ μεγάλη εξαγωγή και γι΄ αυτό πιέστηκαν και οι τιμές. Όμως ο πληθωρισμός πέφτει, είμαστε οι 5οι χαμηλότεροι στην Ευρωζώνη, 5,4%».
Για το «καλάθι των νονών», που ήδη «τρέχει», ανέφερε ότι έχουν μπει 33 αλυσίδες και 1.500 κωδικοί, ενώ «οι τιμές ξεκινούν από -20%».
Τέλος, για το «καλάθι του νοικοκυριού», ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε εκ νέου ότι «έχουμε δύο σοβαρές μειώσεις. Στις δύο εβδομάδες, η μέση αξία καλαθιού έχει πέσει 4%» και εξήγησε ότι «για να συμβεί αυτό, σε πολλά προϊόντα έχουν μείνει σταθερές οι τιμές και σε πολλά προϊόντα έχουν πέσει».
Υπενθύμισε την παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου του «καλαθιού του νοικοκυριού», λέγοντας μάλιστα ότι «επειδή δεν ξέρουμε τις πολιτικές εξελίξεις και αν στις 30 Ιουνίου θα υπάρχει Βουλή, ψηφίσαμε μία τροπολογία όπου έδωσα τη δυνατότητα στον διάδοχό μου, ο οποίος θα μπορεί με υπουργική απόφαση να το επεκτείνει αν το κρίνει σκόπιμο. Γιατί σε κάθε περίπτωση θα έχουμε είτε υπηρεσιακή κυβέρνηση, είτε ό,τι προκύψει από τις εκλογές».
«Ελπίζω σε υπηρεσιακή, γιατί αν προκύψει από τις εκλογές, θα είναι καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης