Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανάλυση Πειραιώς: Σε αναπτυξιακή τροχιά η Ελλάδα παρά τη διεθνή αβεβαιότητα

Ανάλυση Πειραιώς: Σε αναπτυξιακή τροχιά η Ελλάδα παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Ανοδική είναι η πορεία στους βραχυχρονίους δείκτες οικονομικής δραστηριότητας
Στις αρχές του 2023 η ελληνική οικονομία, παρέμεινε σε αναπτυξιακή τροχιά, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί στο διεθνές περιβάλλον και τις μακροοικονομικές επιπτώσεις της νομισματικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ, αναφέρει νέα ανάλυση της Τράπεζας Πειραιώς.
Σημαντικό στοιχείο της δυναμικής της οικονομίας, σε συνθήκες - αν και επιβραδυνόμενου - ακόμη υψηλού πληθωρισμού, είναι η άνοδος του ονομαστικού ΑΕΠ κατά 7,1% το α’ τρίμηνο 2023 με αποτέλεσμα ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας σε πραγματικούς όρους να διατηρηθεί σε θετική τροχιά.
Συγκεκριμένα, το α’ τρίμηνο του 2023 το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1%, ρυθμός αν και βραδύτερος του αντίστοιχου προ έτους επιπέδου, παραμένει υψηλότερος του μέσου όρου της Ευρωζώνης (1,0%).
Ταυτόχρονα, ανοδική είναι η πορεία στους βραχυχρονίους δείκτες οικονομικής δραστηριότητας, ενώ παράλληλα το ποσοστό ανεργίας σταδιακά περιορίζεται.
Σε πολιτικό επίπεδο, οι εκλογές στις 25 Ιουνίου οδηγούν σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, εξέλιξη που με βάση τον οίκο αξιολόγησης Moody’s αποτελεί πιστωτικά θετικό γεγονός, καταλήγει η Πειραιώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης