Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκρέκας: Εντός διμήνου οι εταιρείες που τους επιβλήθηκαν πρόστιμα πρέπει να στείλουν διορθωμένους τιμοκαταλόγους

Σκρέκας: Εντός διμήνου οι εταιρείες που τους επιβλήθηκαν πρόστιμα πρέπει να στείλουν διορθωμένους τιμοκαταλόγους
"Όλες οι εταιρείες στις οποίες έχει επιβληθεί πρόστιμο, θα πρέπει το επόμενο διάστημα να στείλουν διορθωμένες τιμοκαταλόγους με αυτά τα προϊόντα στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ", σύμφωνα με τον Κ. Σκρέκα
Σχετικά Άρθρα
«Σε τρία μέτωπα διεξάγεται η μάχη κατά της ακρίβειας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας, ο οποίος για την πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμών και τον στόχο για ένταξη 1.000 κωδικών προϊόντων δήλωσε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησής μας και συνολικά της κοινωνίας είναι να μετριάσουμε τις επιπτώσεις του πληθωρισμού, του εισαγόμενου πληθωρισμού».
Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι θέλει μέσα από τις μόνιμες μειώσεις των τιμών στα ράφια, να μπορούν τα νοικοκυριά να προμηθεύονται τα βασικά καταναλωτικά αγαθά τα οποία τους ενδιαφέρουν σε χαμηλότερες τιμές το επόμενο διάστημα.

Περί προστίμων

Κάνοντας αναφορά στις πολυεθνικές εταιρείες στις οποίες έχουν επιβληθεί πρόστιμα για μεγαλύτερα από το επιτρεπόμενο περιθώριο κέρδους, υπογράμμισε πως «οφείλουν να φέρουν διορθωμένους τιμοκαταλόγους εντός 2 μηνών».
Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας «τα πρόστιμα τα οποία είδατε, τα οποία είναι τα ανώτατα πρόστιμα τα οποία μπορούν να επιβληθούν σε δύο πολυεθνικές εταιρείες πριν μια βδομάδα ή τα πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν εχθές ύψους 620.000 ευρώ σε τρεις ελληνικές εταιρείες για σχολικά είδη, ισοδυναμούν με το διπλάσιο του οφέλους το οποίο θα είχαν αυτές οι εταιρείες αν πουλούσαν τα προϊόντα τους».
Εξήγησε πως το υπουργείο αποσκοπεί στο «να προσαρμοστούν και να συμμορφωθούν με τον νόμο και να διορθώσουν τις τιμές στο ράφι (σ.σ .οι εταιρείες) γιατί αυτό ενδιαφέρει τον καταναλωτή. Άρα, όλες οι εταιρείες στις οποίες έχει επιβληθεί πρόστιμο, θα πρέπει το επόμενο διάστημα να στείλουν διορθωμένες τιμοκαταλόγους με αυτά τα προϊόντα στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης