Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η ΕΥ Ελλάδος ανεξάρτητος ελεγκτής στη δημόσια προσφορά για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η ΕΥ Ελλάδος ανεξάρτητος ελεγκτής στη δημόσια προσφορά για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Η διάθεση του 30% των μετοχών του ΔΑΑ από το ΤΑΙΠΕΔ συγκέντρωσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον
Η ΕΥ Ελλάδος υποστήριξε την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» (ΔΑΑ), έχοντας την ευθύνη του ανεξάρτητου, εξωτερικού ελέγχου των οικονομικών καταστάσεών της, καθώς και την ευθύνη διενέργειας εργασιών διασφάλισης αναφορικά με τη διαδικασία εισαγωγής των μετοχών του ΔΑΑ στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η διαπραγμάτευση των οποίων ξεκίνησε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024.
Σημειώνεται ότι η διάθεση του 30% των μετοχών του ΔΑΑ από το ΤΑΙΠΕΔ, μέσω παράλληλης προσφοράς σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές στην Ελλάδα και σε θεσμικούς επενδυτές εκτός Ελλάδας (στο πλαίσιο ιδιωτικής τοποθέτησης), συγκέντρωσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.
Η συνολική έγκυρη ζήτηση, ανήλθε σε περισσότερες από 1,047 δισ. προσφερόμενες μετοχές, υπερκαλύπτοντας τη συνδυασμένη προσφορά κατά περίπου 11,6 φορές, με την τιμή διάθεσης των μετοχών να διαμορφώνεται στα €8,20 ανά μετοχή, δηλαδή στο άνω όριο εύρους τιμής.
Η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», διαχειρίζεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τρίτο της συνολικής αεροπορικής κίνησης της Ελλάδας, εξυπηρετώντας το 2023 περισσότερους από 28 εκατ. επιβάτες.
Σχολιάζοντας την επιτυχία της δημόσιας προσφοράς, οι κ.κ. Χρήστος Πελεντρίδης και Βασίλης Τζίφας, Εταίροι στο Τμήμα Ελεγκτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Ελλάδος και υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο έργο από την πλευρά της EY, δήλωσαν: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συμμετοχή της EY Ελλάδος, ως ανεξάρτητου εξωτερικού ελεγκτή, στη διαδικασία εισαγωγής του ΔΑΑ στο ελληνικό χρηματιστήριο. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές δημόσιες εγγραφές στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, και την πρώτη ιδιωτικοποίηση που πραγματοποιείται μέσω του χρηματιστηρίου. Οι θετικές επιδράσεις για την ελληνική κεφαλαιαγορά, με την προσθήκη μιας επιχείρησης με μεγάλη κεφαλαιοποίηση, είναι προφανείς. Η επιτυχία της δημόσιας προσφοράς αντανακλά τόσο την εξαιρετική αναπτυξιακή πορεία του ΔΑΑ, όσο και την αυξημένη εμπιστοσύνη της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού καθώς και της οικονομίας, σε συνέχεια της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας. Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε την επαγγελματική δουλειά όλων των συντελεστών του εγχειρήματος, περιλαμβανομένων και των ομάδων της ΕΥ που εργάστηκαν συστηματικά και με προσήλωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης