Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επενδύσεις σε… δάση με αποδόσεις 13,3% προστατευμένες από τον πληθωρισμό

Επενδύσεις σε… δάση με αποδόσεις 13,3% προστατευμένες από τον πληθωρισμό
MEAG: Μεγάλες ανατροπές στις επενδύσεις προαναγγέλλουν την νέα εποχή
Τις δυνατότητες του κλάδου της δασοκομίας και της χρήσης του ξύλου στην οικονομία υπογραμμίζει η μεγαλύτερη επένδυση της MEAG της Munich Re, η οποία αντασφαλιστική στην Ελλάδα έχει μεγάλη παρουσία μέσω της ERGO.
Κατά την Munich Re, οι επενδύσεις στην δασοκομία διασφαλίζουν υψηλές αποδόσεις, οι οποίες δεν υπόκεινται στις πληθωριστικές πιέσεις. Στο πλαίσιο αυτό η MEAG επένδυσε σε χιλιάδες εκτάρια δασικών εκτάσεων στην Φινλανδία, προαναγγέλλοντας την έλευση μίας νέας εποχής.
Ειδικότερα, τριάντα τρεις χιλιάδες δασικά εκτάρια επί Φινλανδικού εδάφους πώλησε η United Bankers στην MEAG της Munich Re.
Η πράσινη επένδυση σε δασικούς τομείς ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο.
Σε μία κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα των δασικών επενδύσεων, η United Bankers ολοκλήρωσε την πώληση 33.000 εκταρίων δάσους στην Φινλανδία στη MEAG, τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου Munich Re. Η συναλλαγή αξίας περίπου 166 εκατομμυρίων ευρώ, σηματοδοτεί μια από τις μεγαλύτερες δασικές συμφωνίες στη Φινλανδία, και υπογραμμίζει το αυξημένο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών σε δασικά περιουσιακά στοιχεία.

H σημασία της επένδυσης και άνοιγμα σε περισσότερους θεσμικούς επενδυτές

Ενεργώντας για λογαριασμό ενός από τους πελάτες της, η εξαγορά της MEAG ξεπερνά το μέγεθος του ίδιου του Μονάχου, τοποθετώντας τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων ως νέο σημαντικό παράγοντα στη φινλανδική δασική αγορά. Η πώληση συγκεκριμένα του UB Nordic Forest Fund II LP (2015) εκτιμάται ότι θα δίνει αποδόσεις της 13,3% ετησίως στους επενδυτές του fund που θα είναι προστατευμένες του πληθωρισμού.
Σύμφωνα με την MEAG και τον επικεφαλής των μη ρευστών περιουσιακών στοιχείων Wendelin von Gravenreuth το επενδυτικό πρόγραμμα στοχεύει να επεκταθεί στην αγορά και να ανοίξει την πρόσβαση και προς άλλους θεσμικούς επενδυτές που ψάχνουν αποδόσεις προστατευμένες από τον πληθωρισμό. Πρόκειται για επένδυση, όπως τονίζει η MEAG ευθυγραμμισμένη με τις παγκόσμιες τάσεις και τα διαφοροποιημένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια πάνω στην δασοκομία.

Αγοράστε και Κατασκευάστε

Η συμφωνία επίσης υποδηλώνει την διασφάλισης της στρατηγικής της United Bankers «Αγοράστε και Κατασκευάστε» με στόχο την άνοδο της αξίας των περιουσιακών στοιχείων μέσω στρατηγικών εξαγορών και συνεργασιών.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης