Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θριαμβολογεί ο Χατζηδάκης για S&P: Μία ακόμα απόδειξη ότι οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο - Δυσαρέσκεια για την κριτική

Θριαμβολογεί ο Χατζηδάκης για S&P: Μία ακόμα απόδειξη ότι οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο - Δυσαρέσκεια για την κριτική
Δυσαρεστημένος με την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών
Σχετικά Άρθρα
Θριαμβολογεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης για την πολιτική αναβάθμιση του outlook της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor’s.
«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους μήνες (αφού η Ελλάδα ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα οι προοπτικές μετατράπηκαν από σταθερές σε θετικές) είναι μία ακόμα απόδειξη ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.
«Είναι όμως και μία απάντηση σε όσους συνεχώς γκρινιάζουν και προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις θετικές εξελίξεις των τελευταίων πέντε ετών: την χωρίς προηγούμενο αύξηση των εξαγωγών, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει σημειώσει ρεκόρ στις άμεσες ξένες επενδύσεις, τη μεγάλη μείωση της ανεργίας κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες και το ότι τελευταία έχουμε πενταπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο όρο της ευρωζώνης», συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών δυσαρεστημένος από τη δίκαιη κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση.
«Η αναγνώριση της σημαντικής προόδου από όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τους οίκους αξιολόγησης δεν μας εφησυχάζει.
Αντίθετα, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να προωθήσουμε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν την ελληνική οικονομία ακόμη πιo ψηλά.
Προσπερνάμε την μικρόψυχη κριτική και προχωρούμε μπροστά με ταχύτητα και αποφασιστικότητα», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης