Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Προολυμπιακά τουρνουά: Ζόρια για Κροατία, ανατροπή για Γερμανία και Ιταλία!

Προολυμπιακά τουρνουά: Ζόρια για Κροατία, ανατροπή για Γερμανία και Ιταλία!

Η Ρωσία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Προολυμπιακού τουρνουά, μετά την ήττα που γνώρισε με 69-67 από τους Γερμανούς. Νίκη με ανατροπή η Ιταλία, πιο δύσκολα οι Κροάτες.

Στο Κάουνας, ο Ντόνσιτς με double-double (18π., 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ) σε 21,5 λεπτά συμμετοχής, οδήγησε τους Σλοβένους στο εκκωφαντικό 112-77 απέναντι στην Πολωνία. Η ηττημένη ομάδα, που δεν κατάφερε να ανακόψει τη «φόρα» των αντιπάλων, θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στα ημιτελικά, τη γηπεδούχο Λιθουανία.

Λίγο αργότερα, οι Λιθουανοί…πέρασαν εύκολα από τη Νότια Κορέα με 96-57. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γιόνας Βαλαντσιούνας, πετυχαίνοντας 15π. με 13 ριμπάουντ, ενώ «διψήφια» παρουσία είχε και ο Γκριγκόνις με 13 πόντους.

Η Ιταλία στο Βελιγράδι, «γύρισε» ένα παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο που στο δεύτερο δεκάλεπτο βρέθηκε και στο -17 (42-25 στο 17’). Κατέκτησε, έτσι την πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου χάρη στους Φοντέκιο, Πολονάρα και Μάνιον που πέτυχαν από 21 πόντους ο καθένας. Από την μεριά του Πουέρτο Ρίκο, ο Τζιαν Κλαβέλ (αγωνίστηκε στον Προμηθέα στο τέλος της περασμένης σεζόν) μέτρησε 24 πόντους και μαζί με την ομάδα του θα αντιμετωπίσει τη Σερβία.

Οι Ιταλοί, στο πλαίσιο των ημιτελικών  θα βρεθούν απέναντι στο «εμπόδιο» της Δομινικανής Δημοκρατίας που επικράτησε των Φιλιππίνων με 94-67, με ρεσιτάλ των Λιζ (23π.) Σολάνο (21π.) και Τόρες (20π. 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ).

Η Ρωσία όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει τη διαφορά 7 πόντων που χρειαζόταν για την πρόκριση, αλλά ηττήθηκε από τους Γερμανούς με 69-67 με το καλάθι του Φόιχτμαν. Οι 17 πόντοι του Βοροντσέβιτς δεν στάθηκαν αρκετοί για τους Ρώσους που «έμειναν» από δυνάμεις και έδωσαν την πρώτη θέση του ομίλου στους αντιπάλους τους.

Στον ημιτελικό του Σαββάτου, πρόκειται να αγωνιστούν με τη γηπεδούχο Κροατία. Εκείνοι, απέναντι στην Τυνησία, πήραν…αγχωτική νίκη(75-70)  , με πρωταγωνιστή τον Μάριο Χεζόνια (27π., 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), παρά το γεγονός ότι προηγούνταν σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης