Hend Zaza: Η 12χρονη αθλήτρια πινγκ πονγκ που γράφει ιστορία στους φετινούς Αγώνες!

Hend Zaza: Η 12χρονη αθλήτρια πινγκ πονγκ που γράφει ιστορία στους φετινούς Αγώνες!
Η 12χρονη που κάνει ήδη τη δική της αίσθηση ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο,ως η νεότερη συμμετοχή!

Η ιστορία της Hend Zaza αποτελεί αναμφίβολα μία από εκείνες που αναμένεται να μείνει χαραγμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η αθλήτρια από τη Συρία αναμένεται να είναι η νεότερη διαγωνιζόμενη στη φετινή διοργάνωση, μετά την πρόκρισή της στους προκριματικούς της Δυτικής Ασίας πέρυσι σε ηλικία 12 ετών.

Στον τελικό αυτού του τουρνουά η Zaza νίκησε τη Mariana Sahakian (σχεδόν τέσσερις φορές την ηλικία της) από τον Λίβανο, και αυτή τη στιγμή έχει εθνικούς τίτλους και στις 4 κατηγορίες που μπορεί να αγωνιστεί. Αξιοσημείωτο γεγονός για την αθλήτρια που γνώρισε το πινγκ πονγκ σε ηλικία 5 ετών.

«Έχω δει πολύ σπάνια έναν παίκτη σε αυτή την ηλικία να παίζει με τόση χαρά και να προπονείται με τέτοια ένταση όπως η Zaza», δήλωσε η Eva Jeler, έμπειρη πρώην διεθνής Γερμανίδα προπονήτρια του αγωνίσματος.

«Ποτέ δεν περπάτησε για να πάρει την μπάλα - έτρεξε. Ενώ φυσικά η τεχνική της χρειαζόταν και εξακολουθεί να χρειάζεται βελτίωση, η αποφασιστικότητα, η ανθεκτικότητα και η θέληση της να παίξει και να κερδίσει αποτελούν (σχεδόν) εγγύηση για μελλοντική επιτυχία» συμπλήρωσε, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια της αθλήτριας.

Η 12χρονη έχει ζήσει μεγάλο μέρος της ζωής της σε μια χώρα στα πρόθυρα ενός έντονου εμφυλίου πολέμου. Βάσει των λεγόμενων του προπονητή της, η Zaza έχει καταφέρει να παίζει μόνο σε δύο ή τρεις εξωτερικούς αγώνες το χρόνο από τότε που ξεκίνησε την καριέρα της εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

«Αυτό το τουρνουά πρόκρισης ήταν πολύ δύσκολο για εμάς, αλλά είμαστε πραγματικά περήφανοι που βρισκόμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική καθώς την επιτύχαμε μέσω των διαδικασιών πρόκρισης», εξήγησε ο Bassam Khalil, πρόεδρος της Συριακής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.Θα είναι μόλις η δεύτερη Σύρια που θα αγωνιστεί στην επιτραπέζια αντισφαίριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τη Heba Allejj,η οποία είχε προταθεί από την Ομοσπονδία της και δεν είχε περάσει μέσω προκριματικών, όπως η νεαρή Hend

Ανεξαρτήτου αποτελέσματος, η παρουσία της Zaza στους φετινούς αγώνες καθιστά από μόνη της μία πρωτιά για την Ολυμπιάδα!

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης