Παναγιώτης Γκιώνης: Déjà vu ατυχίας, όπως εννιά χρόνια πριν στο Λονδίνο!

Παναγιώτης Γκιώνης: Déjà vu ατυχίας, όπως εννιά χρόνια πριν στο Λονδίνο!

Ο Παναγιώτης Γκιώνης γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από το Ολυμπιακό τουρνουά στο ατομικό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και το BN Sports με μια νοητή μηχανή του χρόνου γυρνά πίσω στο παρελθόν και θυμάται στην ίδια διοργάνωση και στην ίδια φάση την ήττα που τον πίκρανε όσο ελάχιστες. 

Ο Παναγιώτης Γκιώνης στους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012, Ρίο 2016, Τόκιο 2020), ύστερα από έναν αγώνα αληθινό θρίλερ έμεινε εκτός συνέχειας Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, από τον Κορεάτη Γιουνγκσίκ Τζέουνγκ (Νο10 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει φτάσει παλαιότερα έως το No7). Μολονότι καταθέτοντας σώμα και ψυχή βρέθηκε ένα πόντο μακριά και απώλεσε συνολικά οκτώ match balls, η πρόκριση τελικά δεν ήρθε. Αν και προηγήθηκε με 3-1 σετ και 10-4 εν τέλει «λύγισε».

Ο ασημένιος το 2013 με τα ελληνικά χρώματα στο ομαδικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Αυστρία και χάλκινος στο ατομικό, δήλωσε μεταξύ άλλων στη μεικτή ζώνη μετά το τέλος της «επικής» μονομαχίας με τον Κορεάτη: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την εμφάνισή μου, απλά με τον τρόπο που έχασα νομίζω θα κάνω τρεις μέρες να κοιμηθώ».

Εννιά χρόνια πριν, πάλι ένα match ball από την πρόκριση

Σε μια τραγική επανάληψη της μοίρας, ο δεξιόχειρας μοντέρνος αμυντικός που έχει τιμήσει την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση όσο ελάχιστοι, το 2012, βρισκόταν πάλι ένα πόντο μακριά από την πρόκριση στους 16 καλύτερους των Ολυμπιακών Αγώνων, αν και με πολύ δυσμενέστερες προγενέστερες συνθήκες στην αναμέτρηση. Εντούτοις, στις λεπτομέρειες είχε πέσει ηρωικά μαχόμενος… 

O 41χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να κρατάει αυτή τη στιγμή ένα τροχό και να κάνει σφραγίσματα, μιας και έχει σπουδάσει οδοντιατρική, όπως και τώρα, στον τρίτο γύρο του απλού ανδρών με αντίπαλο τότε τον Ιάπωνα Σέιγια Κισικάβα, μολονότι στριμώχθηκε στα σχοινιά ευρισκόμενος πίσω στο σκορ με 3-1 σετ, έπειτα από τιτάνια προσπάθεια κατόρθωσε να ισοφαρίσει και μάλιστα να έχει match ball, δηλαδή να βρίσκεται ένα πόντο μακριά από την είσοδο στους «16» του θεσμού. 

Παρόλα αυτά, η κατάληξη δυστυχώς ήταν ίδια με την τωρινή. Επιπλέον, στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο είχε μείνει εκτός συνέχειας και πάλι στους «32» από τον Ιάπωνα αστέρα Τζουν Μιζουτάνι που κατέκτησε το χρυσό στο μικτό φέτος στο Τόκιο.

Παναγιώτης Ιωάννου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης