Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ποδόσφαιρο: Δύσκολη νίκη για τη Βραζιλία με πρωταγωνιστή τον Ριτσάρλισον, απέκλεισε την Γερμανία η Ακτή Ελεφαντοστού! (video)

Ποδόσφαιρο: Δύσκολη νίκη για τη Βραζιλία με πρωταγωνιστή τον Ριτσάρλισον, απέκλεισε την Γερμανία η Ακτή Ελεφαντοστού! (video)

Μία πολύ σημαντική νίκη κατάφερε να πανηγυρίσει η Βραζιλία απέναντι στην Σαουδική Αραβία, στην τρίτη αγωνιστική των Ολυμπιακών Αγώνων, με 3-1, σε αντίθεση με την Γερμανία που «κόλλησε» στο 1-1 με την Ακτή Ελεφαντοστού, και αποκλείστηκε πρόωρα από την συνέχεια του τουρνουά.

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά η Βραζιλία, η οποία μετά την απρόσμενη, «λευκή» ισοπαλία της δεύτερης αγωνιστικής απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στην Σαουδική Αραβία με το ευρύ 3-1, με το τελικό σκορ να καθιστά ευκολότερη από ότι πραγματικά ήταν την επικράτησή της.

Αναλυτικότερα, η «Σελεσάο» προηγήθηκε από νωρίς (14’) χάρη στο δεύτερο γκολ του Κούνα της Χέρτα σε διάστημα δεκατριών ημερών, αλλά είδε τις μνήμες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 να… αναβιώνουν.

Ισοφαρίστηκε πριν από την λήξη του ημιχρόνου, δεχόμενη γκολ, για πρώτη φορά έπειτα από εννέα χρόνια, στην φάση των ομίλων, και πάλι με κεφαλιά, σε ένα τέρμα που έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό, με αυτό που της είχε βάλει η Αίγυπτος το 2012!


Παρόλα αυτά, οι Βραζιλιάνοι αν και δυσκολεύτηκαν, βρήκαν την λύση, με τον Ριτσάρλισον να σκοράρει ξανά για το 2-1 στο 76ο λεπτό και να απλοποιεί τη νίκη της ομάδας του στις καθυστερήσεις, έχοντας πλέον πετύχει τα πέντε από τα επτά γκολ της Βραζιλίας στο Ολυμπιακό Τουρνουά.

Την ίδια ώρα, η Γερμανία έμεινε εκτός συνέχειας των Ολυμπιακών Αγώνων, με τα «πάντσερ» να μην καταφέρνουν να επικρατήσουν της Ακτής Ελεφαντοστού, να αρκούνται στο 1-1 (αυτογκόλ ο Χέντρικς στο 67’, ισοφάρισε στο 73’ ο Λόουεν) και να επιστρέφουν… πρόωρα στην χώρα τους.

Από την άλλη πλευρά, η επιτυχία της Ακτής Ελεφαντοστού θεωρείται τεράστια, καθώς κατάφερε να μην ηττηθεί από Γερμανία και Βραζιλία, διαθέτοντας παράλληλα και την καλύτερη ανασταλτική λειτουργία του τετάρτου ομίλου, με μόλις δύο γκολ παθητικό!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης