Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών (31 Ιουλίου)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών (31 Ιουλίου)
Ο στίβος θα έχει την... τιμητική του καθώς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο θα αγωνιστούν πέντε αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας!
Τα περισσότερα βλέμματα είναι στον Μιλτιάδη Τεντόγλου, ο οποίος έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο στο άλμα εις μήκος (8.60) και είναι φαβορί να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών για το Σάββατο 31 Ιουλίου.

03:30
: Την παρουσία της στον πρώτο τελικό της καριέρας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα διεκδικήσει η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου που θα αγωνιστεί στο Α προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας. Όριο πρόκρισης τα 64 μέτρα, πολύ πάνω από το φετινό 59.87 αλλά και το ατομικό (61.53) της Αναγνωστοπούλου.

03:40: Διπλή ελληνική παρουσία στα προκριματικά του άλματος επί κοντώ στους άνδρες με τους Κώστα Φιλιππίδη και Εμμανουήλ Καραλή. Οι δύο πρωταθλητές μας θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν το υψηλό είναι αλήθεια όριο των 5μ.80 για πρόκριση στον τελικό. Ο Καραλής (φετινό 5.70) θα είναι στο Α Γκρουπ, ο Φιλιππίδης (φετινό 5.55) στο Β Γκρουπ.

04:45: Στα προκριματικά των 100 μέτρων μετ' εμποδίων θα αγωνιστεί η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Τα χαμηλά εμπόδια είναι το αγώνισμα που φέρνει μνήμες... 1992 και Βούλας Πατουλίδου. Η Πεσιρίδου (φετινό 13.06, ο χειρότερος χρόνος από όλες τις άλλες αθλήτριες στη σειρά της) θα τρέξει στην 5η διαδρομή της 3ης προκριματικής σειράς με στόχο μία από τις 4 πρώτες θέσεις στη σειρά της ή έναν από τους επιπλέον 4 καλύτερους χρόνους από όλες τις σειρές.

05:11: Όλα τα φόντα για να βρεθεί στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο που θα διεξαχθεί την Κυριακή έχει ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Ο Έλληνας πρωταθλητής εντυπωσίασε στα προκριματικά και προκρίθηκε στα ημιτελικά με τον 3ο καλύτερο χρόνο κάτι που σημαίνει ότι είναι στο χέρι του ένας από τους 8 καλύτερους χρόνους των ημιτελικών για την πρόκριση στον τελικό.

05:50: Στο 1ο γκρουπ, των θεωρητικά πιο αδύναμων αθλητών, θα συμμετάσχει ο Θοδωρής Ιακωβίδης στην κατηγορία 96 κιλών της άρσης βαρών. Ο Ιακωβίδης είναι η μοναδική παρουσία της χώρας σε ένα άθλημα που παλαιότερα μας είχε χαρίσει πολλές χαρές και μετάλλια.

06:05: Να μπει στην πρώτη 10αδα που οδηγεί στη medal race θα προσπαθήσει μέσω της 7ης και 8ης ιστιοδρομίας (απομένουν άλλες δύο) ο Γιάννης Μιτάκης για την κατηγορία Finn. Ο ιστιοπλόος μας βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης με 44 βαθμούς ποινής.

13:10: Ο κορυφαίος άλτης μήκους φέτος στον κόσμο, Μίλτος Τεντόγλου θέλει να επιβεβαιώσει τη φόρμα του στον προκριματικό του αθλήματος και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής (φετινό 8.60) θα αγωνιστεί στο Β προκριματικό γκρουπ και θα κληθεί να ξεπεράσει το όριο πρόκρισης που είναι στα 8.15 μέτρα.

13:50: Προτελευταίος αγώνας της πρώτης φάσης του τουρνουά πόλο για την Εθνική μας ομάδα κόντρα στη μακράν πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, τη Νότιο Αφρική. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προσπαθήσει να κρατήσει δυνάμεις ενόψει ΗΠΑ και κυρίως προημιτελικών αφού έχει ήδη προκριθεί στην 8αδα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης