Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η Τιμανόφσκαγια αναζητά άσυλο στην Πολωνία, υπό τον φόβο του Λουκασένκο!

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η Τιμανόφσκαγια αναζητά άσυλο στην Πολωνία, υπό τον φόβο του Λουκασένκο!
Η σπρίντερ από την Λευκορωσία, Κριστίνα Τιμανόφσκαγια, βρίσκεται από την Τετάρτη (04/08) στη Βαρσοβία για να λάβει άσυλο, αφού αρνήθηκε στην αυταρχική κυβέρνηση της χώρας της, την επιστροφή της μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σε μία κίνηση βγαλμένη από άλλες, σκοτεινές εποχές, η Κριστίνα Τιμανόφσκαγια, δεν επέστρεψε στη Λευκορωσία, που τελεί υπό την προεδρία του Αλεξάντερ Λουκασένκο, αλλά παρέμεινε για 48 ώρες στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο. Από εκεί, πέταξε για τη Βιέννη, για να ακολουθήσει η Βαρσοβία, στην οποία και αναζητά άσυλο.

«Η Πολωνία συνεχίζει να δείχνει την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της», ανέφερε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μάρτιν Πρζίντακζ, ο οποίος επιβεβαίωσε ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο την άφιξη της αθλήτριας στη χώρα.

Υπενθυμίζεται, πως η Τιμανόφσκαγια δεν επιθυμεί να μεταβεί στην αυταρχική Λευκορωσία φοβούμενη τις συνέπειες για όσα διαδραματίστηκαν πριν μία εβδομάδα. Την Κυριακή (01/08) αποκάλυψε πως οι προπονητές της, την είχαν διατάξει να επιστρέψει στην πατρίδα τους γιατί τους είχε ασκήσει κριτική. Μάζεψαν τα πράγματά της από το Ολυμπιακό Χωριό και την οδήγησαν στο αεροδρόμιο. Αρνήθηκε να επιβιβαστεί, ζήτησε προστασία από την ιαπωνική αστυνομία, ενώ παράλληλα, η Πολωνία της χορήγησε ανθρωπιστική βίζα και άλλη μια στον άντρα της για να τη συναντήσει.

Οι άμεσα εμπλεκόμενοι με την υπόθεση - όπως η Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας, αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών, δεν προχώρησαν σε κάποιο σχόλιο πάνω στην υπόθεση, η οποία προσθέτει μεγαλύτερο βάρος στην κυβέρνηση Λουκασένκο, που ήδη βρίσκεται στο στόχαστρο του δυτικού κόσμου.

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης