Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαξιφισμοί στην Βουλή για τον φόρο ακινήτων – Απερρίφθη η ένσταση αντισυνταγματικότητας των ΑΝ.ΕΛ.

Διαξιφισμοί στην Βουλή για τον φόρο ακινήτων – Απερρίφθη η ένσταση αντισυνταγματικότητας των ΑΝ.ΕΛ.
Αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί αντισυνταγματικότητας του νόμου
Υπό υψηλή ένταση χαρακτηρίζεται η συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής επί του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Μάλιστα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας, η οποία ωστόσο, απερρίφθη από την Ολομέλεια της Βουλής, με τις αρνητικές ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Υπέρ της ένστασης αντισυνταγματικότητας τάχθηκαν Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ. Η Χρυσή Αυγή απέφυγε να τοποθετηθεί.
Οι ΑΝ.ΕΛ. απέδωσαν την αντισυνταγματικότητα, στην παραβίαση του άρθρου 4, το οποίο προβλέπει πως κάθε φορολογούμενος συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του.
Το νομοσχέδιο θεσπίζει ενιαίο φόρο και έχουμε την έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας. Πουθενά δεν υπάρχουν οι αιτιάσεις που επικαλείται η Χρ. Γιαταγάνα(βουλευτής ΑΝ.ΕΛ.» αντέτεινε η ΝΔ.
Παρεμβαίνοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κοντονής απευθυνόμενος προς τον εισηγητή της ΝΔ, διέτεινε πως «διαβάστε τι λέει η Επιστημονική Επιτροπή στη σελ. 15. Τι λέει για την φωτογραφική διάταξη του άρθρου 38, που αφορά τον οικονομικό διαχειριστή της ΕΡΤ Γκ. Μάναλη, τον οποίο αμνηστεύει και μάλιστα εκ των προτέρων; Τα λαμβάνετε υπόψη σας; Είναι συνταγματικά αυτά;».
«Η φοροδοτική ικανότητα σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν κρίνεται από το αντικείμενο του φόρου, αλλά από το υποκείμενο, από το πρόσωπο, του φόρου», τόνισε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, ο Ν. Τσούκαλης.
Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης ανέφερε πως «το Σύνταγμα λέει ότι κάθε ένας συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του. Ποιο φορολογικό σύστημα στη χώρα μας το εφαρμόζει; Είναι υποκρισία ή δεν είναι; Ο μισθωτός φορολογείται από το πρώτο ευρώ και οι επιχειρήσεις όλο και λιγότερο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης