Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντίθετος με την υποψηφιότητα Rehn για την Κομισιόν ο Γ. Χατζημαρκάκης (ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων)

Αντίθετος με την υποψηφιότητα Rehn για την Κομισιόν ο Γ. Χατζημαρκάκης (ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων)
Yπέρ του επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου, Guy Verhofstad, τάσσεται ο κ. Χατζημαρκάκης που έχει ανακοινώσει την κάθοδό του στις ευρωεκλογές στην Ελλάδα με δικό του σχηματισμό
Κατά της υποψηφιότητας του Olli Rhen για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τάσσεται ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης.
Αντιθέτως, σε επιστολή προς τον αρχηγό του κόμματός του τάσσεται υπέρ του επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου, Guy Verhofstad.
Όπως αναφέρει στην επιστολή, «ο υποψήφιος της ALDE (σ.σ. Φιλελεύθεροι στο Ευρ. Κοινοβούλιο) για τις ευρωεκλογές του 2014 δεν θα πρέπει να συνδέεται με τα λάθη του παρελθόντος», διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος κρίσιμης δοκιμασίας στο εσωτερικό της Ομάδας.
«Η πολιτική λιτότητας της τρόικας, η οποία βασιζόταν εν μέρει σε λανθασμένα υπολογισμένους αριθμούς, οδήγησε σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, αλλά και η Πορτογαλία στον ευρωσκεπτικισμό και κατέστρεψε ευκαιρίες ζωής», επισημαίνει ο κ. Χατζημαρκάκης, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι στις ευρωεκλογές θα είναι υποψήφιος στην Ελλάδα, ηγούμενος δικού του σχήματος.
Μάλιστα, ενημερώνει για το θέμα και τον αρχηγό του κόμματος των γερμανών Φιλελευθέρων, σημειώνονας ότι «μόνον εφόσον οι αξίες του Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ και του Λόρδου Ντάρεντορφ για τον φιλελευθερισμό εξακολουθήσουν να καθρεπτίζονται με συνέπεια και στην επιλογή του υποψηφίου», θα μπορεί και ο ίδιος να συνεχίσει να ταυτίζεται με την οικογένεια του φιλελεύθερου κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης