Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Δαμανάκη (επίτροπος Αλιείας) - Η «μπλε οικονομία» μπορεί να διασφαλίσει 7 εκατ. θέσεις εργασίας

Μ. Δαμανάκη (επίτροπος Αλιείας) - Η «μπλε οικονομία» μπορεί να διασφαλίσει 7 εκατ. θέσεις εργασίας
Σχετικά με τις ευρωεκλογές η κ. Δαμανάκη εξέφρασε την ελπίδα οι ψηφοφόροι "να ψηφίσουν για περισσότερη και όχι για λιγότερη Ευρώπη"
Η «μπλε οικονομία» μπορεί να διασφαλίσει επτά εκατομμύρια θέσεις εργασίας και να προσφέρει 600 εκατομμύρια ακαθάριστη προστιθέμενη αξία έως το 2020 τόνισε από το βήμα του Συνεδρίου του Economist για την Ελληνική Προεδρία, στη Θεσσαλονίκη, η αρμόδια Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαρία Δαμανάκη.
Η ίδια υπογράμμισε ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης,  η οικονομία που σχετίζεται με τη θάλασσα αντιστοιχεί σήμερα σε 5,4 εκατ. θέσεις εργασίας και σε 500 εκατ. ευρώ ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας.
Ακόμη η  κ. Δαμανάκη ανέφερε ότι  το 75% του εξωτερικού εμπορίου της Ε.Ε. και το 37% των εμπορικών συναλλαγών εντός της Ε.Ε. γίνονται δια θαλάσσης.
Όσον αφορά στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού έκανε λόγο για 2,6 εκατ. θέσεις εργασίας (1,1% της συνολικής ευρωπαϊκής απασχόλησης) και επισήμανε ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί κρουαζιέρας στην Ευρώπη είναι η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα με 2-2,5 εκατ. άτομα ετησίως (3,7% η απασχόληση στον ελληνικό τουρισμό ακτών).

 «Χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη»
Στο ίδιο πλαίσιο, χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ως ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι και εξέφρασε την ελπίδα οι ψηφοφόροι «να ψηφίσουν για περισσότερη και όχι για λιγότερη Ευρώπη, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να επιβιώσει η Ευρώπη στο διεθνές περιβάλλον».
Η ίδια προέταξε το τρίπτυχο: δημοσιονομική σταθερότητα, διαρθρωτικές αλλαγές, κινητοποίηση όλων των αναξιοποίητων πηγών ανάπτυξης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης