Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τον J.C.Juncker για πρόεδρο της Κομισιόν στηρίζει ο Σαμαράς – Την ερχόμενη εβδομάδα οι οριστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Τον J.C.Juncker για πρόεδρο της Κομισιόν στηρίζει ο Σαμαράς – Την ερχόμενη εβδομάδα οι οριστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
Από τη ΝΔ η μια εκ των δύο προτάσεων που απαιτούνται προκειμένου ο Juncker να λάβει το χρίσμα



Την υποψηφιότητα του Jean Claude Juncker, του πρώην προέδρου του Eurogroup και πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα προτείνει και θα στηρίξει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Όπως έγινε γνωστό, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες οι δύο άντρες, ο κ.Juncker φέρεται να ζήτησε από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, να προέρχεται από την Ελλάδα η μία από τις δύο προτάσεις (η δεύτερη έγινε από το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας) που χρειάζεται ως υποψήφιος για το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο κ. Σαμαράς δέχθηκε την πρόταση και ο κ.Juncker ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα την υποψηφιότητα του για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές αποφάσεις για τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Κομισιόν αναμένεται να ληφθούν κατά την Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Μαρτίου στο Δουβλίνο.
Η εξέλιξη αυτή έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την κυβέρνηση.
Κυβερνητικές πηγές, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι μέσα σε δύο χρόνια η Ελλάδα έφυγε από την απαξίωση και έφθασε στο σημείο να είναι από τις χώρες εκείνες που, πρώτον συναποφάσισε για την τοποθέτηση του Mario Monti στη θέση του επικεφαλής για την Επιτροπή Ιδίων Πόρων της ΕΕ και δεύτερον να προτείνει έναν από τους υποψηφίους για την προεδρία της Κομισιόν, μεταξύ των οποίων θα αποφασίσει το ΕΛΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης