Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Ρώμη μεταβαίνει αύριο ο Ευ. Βενιζέλος (ΥΠΕΞ) για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Στη Ρώμη μεταβαίνει αύριο ο Ευ. Βενιζέλος (ΥΠΕΞ) για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος
Στο επίκεντρο της συνάντησής του με την ομόλογό του υπουργό Εξωετερικών θα τεθούν, μεταξύ άλλων, θέματα ενεργειακής συνεργασίας
Στη Ρώμη μεταβαίνει αύριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος,  προκειμένου να λάβει μέρος στο Εκλογικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο πραγματοποιείται από 28 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου.
Το Συνέδριο θα ανακηρύξει επισήμως υποψήφιό του για την προεδία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Martin Schulz και θα υιοθετήσει το Μανιφέστο του ΕΣΚ για τις ευρωεκλογές με τις δέκα προοδευτικές προτάσεις προς τους ευρωπαίους πολίτες.
Παράλληλα, κατά το διάστημα της παραμονής του στην Ιταλία ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με την ιταλίδα ομόλογό του Φεντερίκα Μογκερίνι.
Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν στη συνάντηση, είναι οι διμερείς σχέσεις, η ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών, οι προτεραιότητες της τρέχουσας ελληνικής και της επερχόμενης ιταλικής προεδρίας, με έμφαση στην ευρωπαϊκή πολιτική αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης