Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος - Έκδηλη η αίσθηση πως η Ελλάδα πέρασε σε μια νέα φάση

Ευ. Βενιζέλος - Έκδηλη η αίσθηση πως η Ελλάδα πέρασε σε μια νέα φάση
"Είναι κρίμα να ασχολύμαστε με δευτερεύοντας θέματα" τόνισε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας αιχμέ προς τον ΣΥΡΙΖΑ
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας και στην πορεία της Ελλάδας.
Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες σημείωσε ότι «είναι έκδηλη η αίσθηση πως η Ελλάδα πέρασε σε μια νέα φάση και έχουμε τώρα στα χέρια μας μια πολύ σημαντική ευκαιρία να κάνουμε όλοι μαζί, με ενότητα, τη στροφή».
Όπως τόνισε, «είναι κρίμα τη στιγμή που οι Έλληνες και οι Ελληνίδες με τις θυσίες τους μας έχουν δώσει αυτή την ευκαιρία, να μη την αξιοποιήσουμε και να ασχολούμαστε με δευτερεύοντα και τριτεύοντα πράγματα. Είτε επειδή αυτό το επιβάλλει η αντιπολίτευση, είτε επειδή αυτό το επιβάλλει μια νευρικότητα και μια κόπωση στο εσωτερικό των κομμάτων».
Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικής που πραγματοποιείται στη βελγική πρωτεύουσα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την Ευρώπη συνολικά, να αναδείξει την πολιτική της στην Αφρική, ως μία μεγάλη προτεραιότητα.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι είχε διμερείς επαφές με πολλές χώρες στο επίπεδο Προέδρου τους, Πρωθυπουργού ή Υπουργού τους των Εξωτερικών.
«Είναι μία ευκαιρία για εμάς, να ενθαρρύνουμε την επιχειρηματική παρουσία, τις ελληνικές εξαγωγές, να ενθαρρύνουμε τη συνεργασία στους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Τα πρώτα δείγματα που έχω είναι πάρα πολύ θετικά», τόνισε.
Μάλιστα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και να συζητήσουν για το Κυπριακό και την πρωτοβουλία Nίμιτς, σε σχέση με την ονομασία της ΠΓΔΜ.
«Οι θέσεις της Ελλάδας είναι σαφείς, σταθερές, καθαρές και ο Γενικός Γραμματέας αυτό το εκτιμά ιδιαιτέρως», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης