Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος - Η ευρωπαϊκή πολιτική είναι «σταθερή και καθαρή»

Ευ. Βενιζέλος - Η ευρωπαϊκή πολιτική είναι «σταθερή και καθαρή»
Αναγκαία η αποκλιμάκωση, για αποφυγή της χρήσης ή της απειλής χρήσης βίας στην Ουκρανία
Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και για τη γενικότερη ευρωπαϊκή πολιτική μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο.
Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την ευρωπαϊκή πολιτική «σταθερή και καθαρή», εξηγώντας παράλληλα τους δύο πυλώνες στους οποίους βασίζεται.
 «Ο πρώτος είναι ο σεβασμός της διεθνούς έννομης τάξης, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και όλων των χωρών» διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος, συμπληρώνοτνας ότι «ο δεύτερος είναι η ανάγκη για αποκλιμάκωση, για αποφυγή της χρήσης ή της απειλής χρήσης βίας».
«Είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ευρώπη να μην εγκλωβιστούμε σε ένα μόνιμο πρόβλημα, αλλά να βρούμε μια συμφωνημένη, κοινά αποδεκτή και εφαρμόσιμη λύση με πολιτικές και διπλωματικές μεθόδους. Γι' αυτό, πρέπει να επιδιώξουμε να γίνει η τετραμερής συνάντηση που έχει, επί της αρχής, προγραμματιστεί την εβδομάδα αυτή» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.
«Εκτός, όμως, από την Ουκρανία, υπάρχουν και άλλα μεγάλα θέματα» τόνισε, μιλώντας για την κατάσταση στη Συρία, στη Βοσνία και την Αίγυπτο.
Για τα χημικά της Συρίας σημείωσε ότι  «εάν ο αρμόδιος διεθνής οργανισμός και ο ΟΗΕ επιλέξουν, αναγκαστικά, τη Μεσόγειο, εμείς θέλουμε πλήρεις εγγυήσεις σεβασμού του θαλασσίου περιβάλλοντος της Μεσογείου» και πρόσθεσε:
«Αυτό το θέτω κάθε φορά, αλλά θα το θέσω και σήμερα και την Τετάρτη, στη συνάντηση των ΥΠΕΞ των μεσογειακών κρατών-μελών της Ένωσης στην Ισπανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης