Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πόλεμος δηλώσεων στον Πειραιά - Β. Μιχαλολιάκος - «Ο Μπερλουσκονισμός καταλύει τη δημοκρατία» - B. Mώραλης - «Ψεύδη και συκοφαντίες... »

Πόλεμος δηλώσεων στον Πειραιά - Β. Μιχαλολιάκος - «Ο Μπερλουσκονισμός καταλύει τη δημοκρατία» - B. Mώραλης - «Ψεύδη και συκοφαντίες... »
Eκατέρωθεν βολές την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα...
(upd2)Σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης τείνει να μετεξελιχθεί ο Δήμος Πειραιά, καθώς κορυφώνεται η κόντρα μεταξύ του Β. Μιχαλολιάκου και του Γ. Μώραλη.
Οι χθεσινές καταγγελίες από την πλευρά του Β. Μιχαλολιάκου για παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος οδήγησαν σε παρέμβαση της εισαγγελίας, ενώ ο πόλεμος δηλώσεων καλά κρατεί.
«Ζήσαμε ατμόσφαιρα τρομοκρατίας και περιφρόνησης των θεσμών» υπογράμμισε σε σημερινές του δηλώσεις του ο Βασίλης Μιχαλολιάκος για το κλίμα που επικράτησε στο λιμάνι το τελευταίο διάστημα.
Ο κ. Μιχαλολιάκος έκανε λόγο για Μπερλουσκονισμό στον Πειραιά που δοκιμάζει τη ημοκρατία: «Δεξιά και Αριστερά συνυπάρχουν στη Δημοκρατία, όμως ο Μπερλουσκονισμός καταλύει τη Δημοκρατία. Δοκιμάζεται η ίδια η ιδιότητα της Δημοκρατίας» επισήμανε.
«Δέχτηκα τηλεφωνήματα από τους ανθρώπους όλων των κομμάτων. Όλοι εκφράστηκαν με απέχθεια για τη διαπλοκή» πρόσθεσε.
Ο νυν δήμαρχος Πειραιά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Μώραλη: «Έχουμε μόνο εθελοντές, απέναντί μας είναι ο Μώραλης και δίπλα του το γνωστό φθαρμένο προσωπικό».

Γ. Μώραλης - Ο Β. Μιχαλολιάκος αρνείται με κάθε τρόπο το αποτέλεσμα των εκλογών - Oι συκοφαντίες του είναι χτυπήματα κάτω από τη ζώνη
Για κατασκευασμένα ψέματα και συκοφαντίες έκανε νωρίτερα λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» Γιάννης Μώραλης, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Βασίλη Μιχαλολιάκου ενώ διεμήνυσε ότι είναι αποφασισμένος να μην δεχθεί χτυπήματα κάτω από τη ζώνη λίγες ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές.
«Ο κ. Μιχαλολιάκος με τη γνωστή σε όλους -και όχι μόνο- δημοκρατική του ευαισθησία αρνείται με κάθε τρόπο το αποτέλεσμα των εκλογών. Τον ενδιαφέρει μόνο να παραμείνει δήμαρχος και όχι τι λένε οι πολίτες. Και με τον γνωστό τρόπο από το παρελθόν, θέλει να σπιλώσει τη σημαντική αυτή ημέρα για τον Πειραιά. Ακόμα όμως και τα πιο ανήθικα και κατασκευασμένα ψέματα και συκοφαντίες πρέπει να έχουν ένα όριο».
Ο κ. Μώραλης αποκάλυψε ότι θα συναντηθεί το πρωί της Τρίτης, μετά από δικό του αίτημα, με τον επικεφαλής των Δικαστικών αντιπροσώπων όλων των τμημάτων, τον επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας στον Πειραιά, προκειμένου να ενημερωθεί επισήμως εάν υπάρχει το οτιδήποτε από όσα αναφέρει ο κ. Μιχαλολιάκος τις τελευταίες ώρες.
«Στη μνήμη όλων μας ο κ. Μιχαλολιάκος είναι εκπρόσωπος των Ρέιντζερς, των Κενταύρων και άλλων τέτοιων μορφωμάτων που δυσκολεύομαι ακόμα και να αναφέρω. Οι προβοκάτσιες αυτές είναι πρακτικές ξεπερασμένες και οι πολίτες δεν τις εμπιστεύονται, τις ξεπερνούν. Θέλουν άλλες κουβέντες, θέλουν έργα και όχι λόγια. Ο Πειραιάς γυρίζει σελίδα» σημείωσε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:
«Για μένα το κεφάλαιο αυτό κλείνει εδώ. Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να σχολιάζω τα ψέματα, τις συκοφαντίες και άλλες κατασκευασμένες προβοκάτσιες του κ. Μιχαλολιάκου. Αναφέρομαι στο σύνολο των καταγγελιών του κ. Μιχαλολιάκου τα οποία είναι όλα ψευδή και κατασκευασμένα. Εκ των υστέρων ανακάλυψε ένα σωρό καταγγελίες. Είναι όλες ψευδείς και συκοφαντικές και δεν μπορώ να συνομιλώ με έναν άνθρωπο ο οποίος προσβάλλει τόσο εμένα όσο και ολόκληρο τον συνδυασμό».

Παρέμβαση εισαγγελέα στον Πειραιά για τις καταγγελίες των υποψηφίων δημάρχων Β. Μιχαλολιάκου - Θ. Δρίτσα κατά του Γ. Μώραλη
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Πειραιά, ο οποίος διέταξε αστυνομική έρευνα, προκάλεσαν οι καταγγελίες των υποψηφίων δημάρχων Βασίλη Μιχαλολιάκου και Θοδωρή Δρίτσα, κατά του Γιάννη Μώραλη και τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάτι επιλήψιμο.

Τα χθεσινά γεγονότα
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, έκανε λόγο χθες για εκβίαση και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.
Ο κ. Μιχαλολιάκος προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Μιχαλολιάκου, σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα που αποτελούν εκλογικά τμήματα του Δήμου Πειραιώς κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας είχαν στηθεί από το συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» του Γιάννη Μώραλη τραπεζάκια με έντυπο εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια του ανωτέρω συνδυασμού, που διανέμονται στους προσερχόμενους, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ψηφοφόρους.
Στην περιοχή του Νέου Φαλήρου και ειδικότερα έξω από τα υπ΄αριθμ. 5602 - 5616 εκλογικά τμήματα, του καταγγέλθηκε ότι άγνωστα προς αυτόν άτομα που ευρίσκονται σε τραπεζάκι του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ», κολλούσαν αυτοκόλλητα στα οποία απεικόνιζε φωτογραφία του με πράσινο-άσπρο κασκόλ και σε πράσινο φόντο με λευκά γράμματα η οποία ανέγραφε επί λέξη «ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ».
Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλολιάκο οι παραπάνω ενέργειες παραβιάζουν την εκλογική νομοθεσία είναι προσβλητική και για τον ίδιο.
Μάλιστα όπως υποστηρίζει υπήρχαν ψευδείς και μειωτικοί χαρακτηρισμοί για τον ίδιο παρουσιάζοντάς τον ως αντιολυμπιακό και εχθρό του θρύλου.
"Δεν μπορούμε να ακούμε φαντασιώσεις", δήλωσε χθες ο υποψήφιος για τον Δήμο Πειραιά Γ. Μώραλη, απαντώντας στις κατηγορίες του Β. Μιχαλολιάκου για εκβίαση και παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος.
"Ο κ. Μιχαλολιάκος να αποδεχθεί τα αποτελέσματα", διεμήνυσε ο κ. Μώραλης.
Πρέπει η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και σε δημοκρατικά πλαίσια, πρόσθεσε.
"Αναπαράγονται εύκολα συκοφαντικά σχόλια", διεμήνυσε.


ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  
   
  Ποσοστό %
   
ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 31,33
ΜΩΡΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 33,28
ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 17,08
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΕΛΠΙΔΑ 6,69
ΚΟΥΖΗΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 5,67
ΒΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ 2,55
ΔΙΑΒΟΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 1,99
ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 1,41


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης