Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης: Η παρέμβαση της Ε.Ε. στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν πρόκειται να καθυστερήσει τις πληρωμές στους δικαιούχους

Αυγενάκης: Η παρέμβαση της Ε.Ε. στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν πρόκειται να καθυστερήσει τις πληρωμές στους δικαιούχους
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι η εποπτεία της ΕΕ, αφορά μόνο ορισμένες από τις δράσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις οποίες ήδη είχε παρέμβει ο ίδιος και η νέα διοίκηση ΟΠΕΚΕΠΕ στην προσπάθεια εξυγίανσης του Οργανισμού όπως και σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν το 2016, και άλλα που γιγαντώθηκαν στην περίοδο της προηγούμενης διοίκησης
Η παρέμβαση της ΕΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν πρόκειται να καθυστερήσει ούτε μια μέρα τις πληρωμές στους δικαιούχους, διαβεβαίωσε τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 επισκέφθηκε τα Ζωνιανά και τον δήμο Μυλοποτάμου στο Ρεθύμνο, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι μέχρι το τέλος του έτους, 2,2 δισεκ. ευρώ θα ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η εποπτεία της ΕΕ, αφορά μόνο ορισμένες από τις δράσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις οποίες ήδη είχε παρέμβει ο ίδιος και η νέα διοίκηση ΟΠΕΚΕΠΕ στην προσπάθεια εξυγίανσης του Οργανισμού όπως και σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν το 2016, και άλλα που γιγαντώθηκαν στην περίοδο της προηγούμενης διοίκησης.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι το γεγονός αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει τις πληρωμές προς τους δικαιούχους, οι οποίες θα γίνουν κανονικά, ενώ αναφερόμενος στη στάση του κ. Ανδρουλάκη τόνισε: "Δηλώνω δυνατά και καθαρά. Καμία καθυστέρηση σε κάθε πληρωμή που έχουμε προγραμματίσει
. Κρίμα, περίμενα τον κ. Ανδρουλάκη να φοράει την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, αλλά φαίνεται να χαίρεται με μια δυσκολία που όμως δεν μας βάζει κάτω.
Μας κάνει πιο δυνατούς και κυρίως πιο αποτελεσματικούς. Θέλουμε και θα το κάνουμε πράξη. Θα στηρίξουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του τόπου μας και αυτό επιβεβαιώνεται και από την σημερινή παρουσία τους
".

Ο λόγος μας συμβόλαιο... 

Σχετικά με τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, τόνισε η ένταση που εμφανίστηκε από την κοινότητα σε ό,τι αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν επηρεάζει, πουθενά, το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες, επισημαίνοντας παράλληλα: "Ότι είπαμε το τηρούμε. Ο λόγος μας συμβόλαιο… Μέχρι τέλος του χρόνου θα εισπράξουν 2,2 δισεκ. οι αγροκτηνοτρόφοι της Ελλάδας με απόλυτη συνέπεια, με διαφάνεια και κυρίως ρυθμό ο οποίος θα είναι αμείωτος".
Ο κ. Αυγενάκης μετέφερε στους αγρότες το μήνυμα πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τους στηρίζει όλους και τους κτηνοτρόφους "που αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανή την ύπαιθρο και δικαιούνται και πρέπει να λαμβάνουν στην ώρα τους τις ενισχύσεις του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η φωνή των αγροτών είναι η φωνή της κυβέρνησης στις Βρυξέλες".

Έκανε λόγο επίσης για συμμαχίες με δυνάμεις του εξωτερικού, με τους υπουργούς Γεωργίας εννέα μεσογειακών κρατών αλλά και με στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και όπως είπε: «Πετύχαμε τις πρώτες σημαντικές αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και συνεχίζουμε
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να εργάζεται για το συμφέρον των Ελλήνων αγροτών και για κανένα άλλο σκοπό, έχουμε ξεκινήσει τις διορθωτικές κινήσεις και είμαστε βέβαιοι ότι όλη η προσπάθεια και η υπόδειξη για τον εποπτικό μηχανισμό που μας ζήτησε να αναπτύξουμε ως Υπουργείο προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είμαστε πολύ σύντομα έτοιμοι και κυρίως σωστοί και νοικοκυρεμένοι, όπως αρμόζει σε έναν οργανισμό που διαχειρίστηκε 19,3 δις ευρώ από το 2003 ως το 2007».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης