Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος - Ο Βarroso ουδέποτε επέβαλε τον Παπαδήμο ως πρωθυπουργό - Παπανδρεϊκός και ακραία τυχοδιώκτης ο Τσίπρας

Βενιζέλος - Ο Βarroso ουδέποτε επέβαλε τον Παπαδήμο ως πρωθυπουργό - Παπανδρεϊκός και ακραία τυχοδιώκτης ο Τσίπρας
Δεν υπήρχε διαφορετική επιλογή για την Ελλάδα από την τρόικα
(upd5)Τη βεβαιότητα πως δεν υπήρχε διαφορετική επιλογή για την Ελλάδα από την τρόικα και τα μνημόνια το 2010 εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.
"Δεν υπήρχε διαφορετική επιλογή για την Ελλάδα από την τρόικα. Ο άλλος δρόμος ήταν η καταστροφή", δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και περιγράφοντας το θυελλώδες παρασκήνιο στις Κάννες.
"Μοναδική εναλλακτική για την Ελλάδα ήταν η ασύντακτη χρεοκοπία", διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Δεχόμενος βροχή ερωτημάτων για το κεφάλαιο "Κάννες ", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διέψευσε τα επίμαχα δημοσιεύματα των Financial Times και τόνισε πως "Ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. M. Βarroso, ουδέποτε επέβαλε τον Παπαδήμο ως πρωθυπουργό της Ελλάδας".  
Σε ό,τι αφορά το επίμαχο δημοψήφισμα, το οποίο είχε προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως "είναι κoινή πεποίθηση πως το δημοψήφισμα ήταν λάθος". Ταυτόχρονα, ανέφερε πως "δεν είχε ενημερωθεί από τον Γ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα".
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρόεδρό του. "Ο Τσίπρας είναι πλέον παπανδρεϊκός. Απειλεί, χυδαιολογεί και διώχνει τους επενδυτές. Ο Τσίπρας είναι ακραία τυχοδιώκτης", δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να απαντήσουν σωστά στο δίλημμα της κάλπης. Ταυτόχρονα εξέφρασε αισιοδοξία πως τα εκλογικά αποτελέσματα θα είναι καλά.
Εστιάζοντας στο ΠΑΣΟΚ, το χαρακτήρισε ένα κόμμα με ισχυρές ρίζες, που κάνει τα πάντα με διαφάνεια και δημοκρατικότητα, ενώ τα στελέχη του αγωνίζονται με πάθος.
Ταυτόχρονα δήλωσε πως προτεραιότητά του είναι το συμφέρον της Ελλάδας και όχι το ΠΑΣΟΚ, απευθύνοντα εκ νέου έκκληση για συστράτευση των δημοκρατικών δυνάμεων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε φασιστική και ναζιστική την ιδεολογία του "σκληρού" πυρήνα της Χρυσής Αυγής, ενώ ανέφερε πως είναι δημοκρατικό καθήκον για όλους να αλλάξουν την άποψη των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής.
"Ο Τσίπρας φλερτάρει έμμεσα ή άμεσα με τη Χρυσή Αυγή", δεν δίστασε να επισημάνει τέλος ο κ. Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης