Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος προς Παπούλια – Συμπέρασμα των τριπλών εκλογών η διατήρηση της σταθερότητας - Πρέπει να ενώσουμε ξανά το Έθνος

Βενιζέλος προς Παπούλια – Συμπέρασμα των τριπλών εκλογών η διατήρηση της σταθερότητας - Πρέπει να ενώσουμε ξανά το Έθνος
Δεν αντέχει κανείς άλλη λιτότητα και ανεργία
(upd3)Την άποψη ότι κανείς δεν αντέχει άλλη λιτότητα και ανεργία εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλια, στον οποίο επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη η συνένωση του έθνους ώστε η χώρα να βγει από την κρίση.
«Πρέπει να ενώσουμε ξανά το έθνος. Το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες είναι ότι δεν θέλουν αυτόν το συμβολικό εμφύλιο πόλεμο που επιθυμούν ορισμένοι» είπε ο κ.Βενιζέλος, παρουσιάζοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις και προτάσεις προς την κατεύθυνση της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συναίνεσης.
«Το βασικό συμπέρασμα των τριπλών εκλογών ήταν η διατήρηση της σταθερότητας στη χώρα, θεωρώντας ότι είναι μια πολύ σημαντική βάση εκκίνησης, για να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια εξόδου από την κρίση  Είμαστε λίγα βήματα πριν από το τέλος. Πρέπει να το κάνουμε όλοι ενωμένοι» ανέφερε ο κ.Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος μετέφερε στον κ. Παπούλια τους χαιρετισμούς του γάλλου προέδρου Francois Hollande ενώ αναφερόμενος στο τι συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη είπε ότι «θέλουμε να εφαρμοστούν οι θεσμικές διαδικασίες, δηλαδή η πρώτη επιλογή να γίνει με τον υποψήφιο πρόεδρο του μεγαλύτερου κόμματος κοινοβουλευτικά, που είναι το Λαϊκό Κόμμα».
«Θέλουμε να αναβαθμιστεί το κοινοβούλιο, γιατί αυτό είναι το μήνυμα των λαών, αλλά κυρίως μας ενδιαφέρει το νέο μήνυμα πολιτικών που είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση, μια Ευρώπη φιλική και ορατή για τους πολίτες. Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «εμείς είμαστε αιχμάλωτοι νεοφιλελεύθερων πολιτικών, γιατί έπρεπε να δανειστούμε και τώρα η επάνοδος στην κανονικότητα μας επιτρέπει να μπούμε σε μια διαπραγμάτευση πανευρωπαϊκή με άλλους όρους».
Σημειώνεται ότι τη συνάντηση με τον κ.Παπούλια ο κ.Βενιζέλος, την είχε προαναγγείλει προεκλογικά καθώς πάνω σε αυτήν είχε στηρίξει το δίλημμα που είχε θέσει προς το εκλογικό σώμα (εάν η Ελιά καταρρεύσει εκλογικά, τότε τίθεται θέμα αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση).
Ο κ.Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 16:30 το απόγευμα προκειμένου να ενημερώσει - όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, στα οποία αναμένεται να κυριαρχήσει τόσο η συνάντηση του με τον κ.Παπούλια όσο και η αυριανή συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης