Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ντ. Μπακογιάννη (Ν.Δ.) – Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει πολιτική – Διορθωτικής φύσης τα προαπαιτούμενα

Ντ. Μπακογιάννη (Ν.Δ.) – Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει πολιτική – Διορθωτικής φύσης τα προαπαιτούμενα
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, ανέφερε
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει πολιτική εξέφρασε η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και προσθέτοντας ότι τα προαπαιτούμενα είναι διορθωτικής φύσης.
Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει πολιτική και βεβαίως δεν αλλάζει πολιτική. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε αναλάβει να εκπληρώσουμε προαπαιτούμενα μέσα στο καλοκαίρι. Αυτά τα προαπαιτούμενα είναι διαρθρωτικής φύσης. Είναι βέβαιο ότι πρέπει να υλοποιηθούν. Δεν έχει αναλάβει η κυβέρνηση δεσμεύσεις τις οποίες δεν θα τηρήσει».
Κληθείσα να σχολιάσει σχετικά με την επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα, ανέφερε ότι «όταν η χώρα έχει μια διαχρονικότητα στην εξωτερική της πολιτική υπάρχει αποτελεσματικότητα. Αυτά που συζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς με τον πρωθυπουργό της Κίνας είναι μετρήσιμα».
Πρόσθεσε δε, ότι «αυτά είναι θετικά νέα. Είναι θετικά νέα για τους πολίτες. Όλη αυτή η προσπάθεια έχει έναν μοναδικό στόχο. Να αναπτυχθεί η οικονομία, να πάμε ένα βήμα μπροστά».
Παράλληλα, ανέφερε ότι «το γεωστρατηγικό πλεονέκτημα που έχουμε, οφείλουμε να το επεκτείνουμε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό που είπε ο κινέζος πρωθυπουργός για την εμπιστοσύνη στα ελληνικά ομόλογα. Δεν είναι η Κίνα, μια χώρα στην άλλη άκρη του κόσμου με την οποία δεν έχουμε επαφή. Για μας, αυτή η συμφωνία είναι εξαιρετικής σημασίας».
Ερωτηθείσα σχετικά με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο και το θέμα που προέκυψε με τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Λοβέρδος δεν είναι κανένα παιδάκι, γνωρίζει ότι συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει και τις υποχρεώσεις. Χρειάστηκε λίγο χρόνο».
Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις σημείωσε ότι «τίποτα δεν φεύγει από τη χώρα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η χρήση και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Δημιουργούνται θέσεις εργασίας οι οποίες αυξάνουν το ΑΕΠ. Αυτό μας ενδιαφέρει» και πρόσθεσε ότι «αυτή η κυβέρνηση θα κριθεί από το αποτέλεσμα που θα έχει στην επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων. Οι μικρές επιχειρήσεις θα κρατήσουν την οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης