Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα από σήμερα ο Μάθιου Νίμιτς – Συνάντηση με τον Βενιζέλο

Στην Αθήνα από σήμερα ο Μάθιου Νίμιτς – Συνάντηση με τον Βενιζέλο
Στο επίκεντρο το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει σήμερα ο Μάθιου Νίμιτς, ο απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ για τις συνομιλίες Ελλάδας – Σκοπίων, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην Αθήνα.
Ο κ. Νίμιτς βρέθηκε στα Σκόπια τη Δευτέρα και την Τρίτη κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ και με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι.
Ο Νίμιτς τόνισε από τα Σκόπια ότι αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Γερμανία, επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
«Τα προβλήματα δεν πρέπει να αφήνονται να σιγοβράζουν αλλά να επιλύονται εγκαίρως» είπε ο Νίμιτς, τονίζοντας ότι υποστηρίζει το ενδιαφέρον που επέδειξε για το θέμα του ονόματος η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, καθώς, όπως είπε, πολλές χώρες ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα στην περιοχή.
Ο Μάθιου Νίμιτς ανέφερε ότι έχει αρκετές ιδέες για το ζήτημα της ονομασίας, οι οποίες τίθενται στο τραπέζι και εξετάζονται από τις κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι η παρούσα φάση, μετά τις εκλογές στην ΠΓΔΜ και τις ευρωεκλογές του 2014, είναι κατάλληλη για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης