Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τις εξελίξεις στη Γάζα παρακολουθεί στενά η ελληνική κυβέρνηση - Επιφυλάξεις Ευ. Βενιζέλου για την διατήρηση της εκεχειρίας

Τις εξελίξεις στη Γάζα παρακολουθεί στενά η ελληνική κυβέρνηση - Επιφυλάξεις Ευ. Βενιζέλου για την διατήρηση της εκεχειρίας
Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ασυνήθιστα μεγάλη την ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος,για την εκεχειρία στη Γάζα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε και την επιφύλαξη του για το εάν θα γίνει σεβαστή η εκεχειρία, αφού οι προηγούμενες αντίστοιχες προσπάθειες δεν καρποφόρησαν.
Ταυτόχρονα ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να υπάρξει και μία οριστική συμφωνία για την επίλυση του προβλήματος της Μέσης Ανατολής, «στη βάση της λύσης δύο κρατών που σέβεται το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην ύπαρξη ενός Παλαιστινιακού κράτους, που σέβεται την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ και του δικαιώματός του στην ασφάλεια, που σέβεται τα σύνορα του 1967».
Παράλληλα χαρακτήρισε ασυνήθιστα μεγάλη την ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή, όπου υπάρχουν καθημερινά πολλά θύματα, άμαχοι, γυναίκες, παιδιά, κυρίως, και αυτά είναι τα πιο τραγικά θύματα της κρίσης.
Όπως τόνισε, «δεν πρέπει κανείς να συγχέει τον πληθυσμό, τους πολίτες, τις οικογένειες, τα παιδιά με την Χαμάς ως οργάνωση και με την ηγεσία της, διότι εάν κάνει αυτή την λανθασμένη ταύτιση, τότε βεβαίως υποχωρεί η ανθρωπιστική ευαισθησία και η προτεραιότητα, η οποία είναι πολύ καθαρή από αυτή την άποψη».
Ο υπουργός εξέφρασε τη στήριξη της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για εκεχειρία και επανέναρξη των συνομιλιών στη δεύτερη φάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης