Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Τον... καρκίνο του κομματισμού επαναφέρει η τροπολογία για τον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ

Ποτάμι: Τον... καρκίνο του κομματισμού επαναφέρει η τροπολογία για τον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ
Αν η κυβέρνηση ήθελε βελτιωτικές αλλαγές, αυτές μπορούσαν να γίνουν μόνο με νηφάλιο διάλογο με τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις, επισημαίνεται
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το Ποτάμι σχετικά με την τροπολογία για τον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ και με αφορμή σχετική επιστολή της EBU προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι επαναφέρει «τον... καρκίνο του κομματισμού».
Όπως επισημαίνεται, η επιστολή αυτή επιβεβαιώνει τη σφοδρή αντίθεση του Ποταμιού στην τροπολογία στον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ, με την οποία όπως σημειώνει «τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα επανέφεραν τον ασφυκτικό έλεγχο στον ορισμό της διοίκησής της, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν με την ΕΡΤ -όταν κυβερνούσαν αυτοδύναμα το καθένα ξεχωριστά».
Η επιστολή της EBU προς τον πρωθυπουργό, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ποταμιού, «επιβεβαιώνει πανηγυρικά αυτή μας την αντίδραση» και επισημαίνεται ότι «αν η κυβέρνηση ήθελε όντως βελτιωτικές αλλαγές –όπως επισημαίνει και η EBU στην επιστολή της- αυτές μπορούσαν να γίνουν μόνο με νηφάλιο διάλογο με τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις, τους φορείς του πνευματικού και δημοσιογραφικού κόσμου και τους αντίστοιχους διεθνείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς. Όχι με τροπολογία για αντικαρκινικό νοσοκομείο που επαναφέρει τον...καρκίνο του κομματισμού».
«Η κυβέρνηση που -όπως έχουμε επισημάνει- είναι ένοχη, τελευταία, και για πολλές άλλες επιλογές επιστροφής στο γνώριμο πελατειακό και κομματικοκεντρικό παρελθόν που μας οδήγησε στη μεγάλη κρίση, έχει τώρα μία και μόνο επιλογή για να αποφύγει το νέο ευρωπαϊκό ρεζιλίκι, να επιστρέψει στις προηγούμενες επιταγές του νόμου», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης