Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ντινόπουλος (υπ. Εσωτερικών): Στην κόντρα Μητσοτάκη - Δούρου, είμαι με τη Δούρου - Δεν θα γίνουν απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ντινόπουλος (υπ. Εσωτερικών): Στην κόντρα Μητσοτάκη - Δούρου, είμαι με τη Δούρου - Δεν θα γίνουν απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Το μεγαλύτερο ζήτημα στους Δήμους είναι το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα
Σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη αναφορικά με τον έλεγχο των μονιμοποιήσεων και των συμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κόντρα του με το ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, πυροδοτώντας μια νέα κόντρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ.Ντινόπουλος παρείχε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσθέτοντας ότι κύριο μέλημα του είναι να υπάρξει εργασιακή ειρήνη.
«Στην κόντρα Μητσοτάκη - Δούρου εγώ είμαι με την κα. Δούρου και με αυτό που είπε ότι θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» δήλωσε ο κ. Ντινόπουλος, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή στο γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης να την εφαρμόσει.
«Έχω ήδη μιλήσει με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αυτό το οποίο πρέπει να γίνει όσον αφορά στη τήρηση της νομιμότητας θα γίνει και αυτός τέλος πάντων θα πάρει τις όποιες αποφάσεις, όπως θα τις πάρει και ο εισαγγελέας» πρόσθεσε ο κ.Ντινόπουλος, προσθέτοντας ότι δεν είναι ευχαριστημένος με την ένταση η οποία έχει δημιουργηθεί στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο κ.Ντινόπουλος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, είπε ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα γίνουν απολύσεις αφού «δεν προβλέπονται από τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας».
«Θέλω μία εργασιακή ειρήνη στην τοπική αυτοδιοίκηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.
«Ο κ. Mητσοτάκης εφάρμοσε το νόμο, αλλά το πρόβλημα της αυτοδιοίκησης δεν είναι κάποιοι κατεργάρηδες της δεκαετίας του 2000 και τα όσα έκαναν με τις προσλήψεις» συνέχισε.
Ο υπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή οι δήμοι είναι το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και όχι οι πρακτικές «κάποιων κατεργάρηδων», όπως επανέλαβε.
Αναφορικά με τις σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ντινόπουλος δήλωσε ότι έχει αναπτυχθεί μία πάρα πολύ καλή συνεργασία, ενώ στο σχόλιο του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη ότι και οι δύο είναι στην ίδια εκλογική περιφέρεια, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Εγώ την εκλογική μου περιφέρεια την ξέρω χωρίς GPS».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης