Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Αναγκαίο το haircut στο ελληνικό χρέος - Δεν υπάρχει success story, αλλά καταστροφή και τραγωδία

Γ. Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Αναγκαίο το haircut στο ελληνικό χρέος - Δεν υπάρχει success story, αλλά καταστροφή και τραγωδία
Πανευρωπαϊκό το ζήτημα του ελληνικού χρέους
Αναγκαίο χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά, το haircut στο ελληνικό χρέος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης.
Μιλώντας σε συνέδριο στον Ισημερινό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους.
«Το πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος αυτού απαιτείται να έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα. Αλλά και στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή μια τόσο συνολική λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει και πάλι το κούρεμα του συσσωρευμένου χρέους, την εισαγωγή ρήτρας ανάπτυξης σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του υπόλοιπου και την παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας για αναπτυξιακούς σκοπούς στην Ελλάδα. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει κάθε πρόσφορη τεχνική και πρακτική στη διάθεσή του και προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρξει λύση προς αυτή την κατεύθυνση, τότε υπάρχει φόβος να γίνει ανεξέλεγκτη η κρίση στην ΕΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη υιοθέτησης αναπτυξιακών προγραμμάτων, προκειμένου να αντισταθμιστεί η φυγή κεφαλαίων και η ιδιωτική απο-επένδυση.
Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης, υποστήριξε πως το πρώτο που καταλύθηκε στην Ελλάδα ήταν η λαϊκή κυριαρχία, καθώς το πρόγραμμα επιβλήθηκε χωρίς διάλογο και η πρώτη δανειακή σύμβαση δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή.
Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, διέτεινε πως ορισμένοι προσπαθούν να εμφανίσουν την Ελλάδα ως ένα «success story», αλλά η πραγματικότητα δείχνει πως πρόκειται για οικονομική καταστροφή και κοινωνική τραγωδία.
«Υπάρχουν πολλές και μεγάλες δημοκρατικές και προοδευτικές αλλαγές, που μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με την ενεργητική στήριξη του λαού μπορεί να υλοποιήσει» διαμήνυσε εν συνεχεία, εκτιμώντας πως μία πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα ενδέχεται να λειτουργήσει ως καταλύτης για προοδευτικές μετατοπίσεις σε όλη την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης