Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προτεραιότητα για τον Juncker η Ελλάδα - Θετικός στο ελληνικό αίτημα για νέα ελάφρυνση του χρέους

Προτεραιότητα για τον Juncker η Ελλάδα - Θετικός στο ελληνικό αίτημα για νέα ελάφρυνση του χρέους
Ο Juncker επισκέφθηκε την Αθήνα για τρίτη φορά σε διάστημα τριών μηνών
(upd2)Mια «προσδιορισμένη συζήτηση εργασίας» πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του νέου προέδρου της Κομισιόν, J. C. Juncker, όπως ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή, μετά το τέλος της συνάντησης.
Ο αξιωματούχος δήλωσε πως ο Juncker είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν και επομένως έγινε συζήτηση «διότι πρέπει να γνωρίζει πώς είναι το θέμα στην Ελλάδα, ποιες είναι οι θέσεις μας για μια σειρά από πράγματα».
Η ίδια πηγή σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν έχει τοποθετηθεί πολλές φορές και πως «αποστολή μας ήταν να αντιληφθεί σε βάθος τις ελληνικές θέσεις για όλα και για το χρέος».
Ανέφερε μάλιστα ότι ο Juncker ήταν θετικός, αλλά ότι «δεν είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση, αλλά είναι βασικός παίκτης».
Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, ο Juncker εξήγησε ότι θέλει να έχει καθαρή άποψη και καλή γνώση, διότι το ελληνικό ζήτημα είναι από τα πρώτα θέματα, που θέλει να αντιμετωπίσει μετά την 1η Νοεμβρίου, όταν αναλάβει τα καθήκοντά του ως προέδρου της Κομισιόν.
Στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε τη συνάντηση των δύο ανδρών, εκτός από τους κ.κ. Σαμαρά και Juncker, παρακάθισαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.
Ο Juncker συναντήθηκε ανεπίσημα με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ενώ στη συνέχεια γευμάτισαν στο Μουσείο Μπενάκη.
Οι δύο άνδρες δεν παραχώρησαν δηλώσεις.

Τι ανέφερε το www.bankingnews.gr νωρίτερα:
Δεδομένων των ραγδαίων εξελίξεων, τόσο σε πολιτικό, όσο και οικονομικό επίπεδο, η νέα έλευση του Juncker στην Αθήνα μόνο τυχαία και ανεπίσημη δεν είναι...
Είναι βέβαιο πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει στήριξη από τον Juncker στα ελληνικά σχέδια για άμεση έξοδο της Ελλάδας από το πακέτο διάσωσης και τα μνημόνια.
Η ταχεία απεμπλοκή της Ελλάδας από το μνημόνιο αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης τη δεδομένη στιγμή, στη σκιά του ισχυρού προβαδίσματος που διασφαλίζει σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει των κρίσιμων εκλογών για την Προεδρία της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015.
Ο Α. Σαμαράς αναμένεται να ενημερώσει τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν για την - μέχρι στιγμής - πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά και για την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Να σημειωθεί πως ο Juncker θα επισκεφθεί την Αθήνα για τρίτη φορά σε διάστημα τριών μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης