Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερώτηση Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) σε Juncker (Κομισιόν) για την άρνηση της Γερμανίας να αξιοποιηθούν κεφάλαια 100 δισ. από τον ESM

Ερώτηση Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) σε Juncker (Κομισιόν) για την άρνηση της Γερμανίας να αξιοποιηθούν κεφάλαια 100 δισ. από τον ESM
Ρωτά αν η Κομισιόν διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο για την ενίσχυση των επενδύσεων στην Ε.Ε.
Ερώτηση σχετικά με τη διαφαινόμενη άρνηση της γερμανικής Κυβέρνησης να συναινέσει στη χρήση κεφαλαίων από τον ESM για την τόνωση της ανάπτυξης, κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη, προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτορπής, Ζ.C. Juncker ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης μνημονεύει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», βάσει του οποίου ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Schauble, «απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο την πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Juncker, για τη χρήση 100 δισ. ευρώ που λιμνάζουν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ως εγγυήσεων προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων», καυτηριάζοντας μάλιστα παρόμοιες σκέψεις για χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ευρώπη, λέγοντας ότι «μερικοί χάνουν τον ύπνο τους, όταν γνωρίζουν πως κάπου παραπέρα υπάρχουν αναξιοποίητα χρήματα».
Ο κ. Παπαδημούλης, αφού ζητά από τον πρόεδρο της Κομισιόν να σχολιάσει «τη διαφαινόμενη άρνηση της γερμανικής Κυβέρνησης να συναινέσει στην αξιοποίηση των αδρανών κεφαλαίων του ESM προς όφελος των επενδύσεων, της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» και να τον ενημερώσει κατά πόσο «διαθέτει η Επιτροπή εναλλακτικό σχέδιο για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για την ενίσχυση των επενδύσεων στην Ε.Ε.», ρωτά τον κ. Juncker εάν ο εκάστοτε γερμανός υπουργός Οικονομικών διαθέτει δικαίωμα βέτο στο πλαίσιο του ESM και της αξιοποίησης των κεφαλαίων του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης