Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Καταγγέλλει απαράδεκτες μεθοδεύσεις και παρατυπίες με τους έλληνες αιρετούς στην Επιτροπή των Περιφερειών

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Καταγγέλλει απαράδεκτες μεθοδεύσεις και παρατυπίες με τους έλληνες αιρετούς στην Επιτροπή των Περιφερειών
Ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
παράδεκτες μεθοδεύσεις και παρατυπίες με τα αιρετά μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών καταγγέλλει με ερώτησή του προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης σχετικά με τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των αιρετών μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών, η όλη διαδικασία επιλογής των μελών έγινε από την ελληνική κυβέρνηση με αντιδημοκρατικό τρόπο και χωρίς καμία διαβούλευση με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αυτό συνηθίζονταν παλιότερα.
Επισημαίνει ακόμη  ότι ο τρόπος επιλογής των αιρετών από την κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, διαστρεβλώνοντας έτσι τη βούληση του ελληνικού λαού.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, ανάμεσα στα «εκλεκτά» μέλη της αντιπροσωπείας για την Επιτροπή των Περιφερειών συμπεριλαμβάνεται ο πρώην αιρετός και νυν διορισμένος από την κυβέρνηση γενικός γραμματέας, Δ. Καλογερόπουλος, ο διορισμός του οποίου –όπως σημειώνει– αντιβαίνει τους κανόνες της Επιτροπής των Περιφερειών, στην ιστοσελίδα της οποίας αναγράφεται ρητά ότι: «η θητεία των τακτικών ή αναπληρωματικών μελών λήγει με την παραίτηση τους, το τέλος της εκλογικής τους θητείας ή το θάνατο τους».
Τα 12 τακτικά μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης, είναι επτά μέλη υποστηριζόμενα από τη Ν.Δ., πέντε μέλη υποστηριζόμενα από το ΠΑΣΟΚ και κανένα μέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τα υπόλοιπα κόμματα.
Συγκεκριμένα τα επτά μέλη από τη Ν.Δ. είναι οι Αγοραστός Κωνσταντίνος, Καλαφάτης Σταύρος, Καλογερόπουλος Δημήτριος, Καχριμάνης Αλέξανδρος, Μαραβέλιας, Δημήτριος, Τζανακούλης Κωνσταντίνος,  Χιωτάκης Νικόλαος και τα πέντε μέλη υποστηριζόμενα από το ΠΑΣΟΚ οι Αρναουτάκης Σταύρος, Καμίνης Γεώργιος, Κατσιφάρας Απόστολος, Κουράκης Ιωάννης, Σγουρός Ιωάννης.
Ο έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από το Συμβούλιο της Ε.Ε. να του επισημάνει, αν κατά τη γνώμη του, η επιλογή των ελλήνων αιρετών έγινε με νόμιμο τρόπο, καθώς και αν πρόκειται να προβεί σε ενέργειες για την αναθεώρηση της απόφασης αυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης