Τελευταία Νέα
Πολιτική

Aιχμές δικαστικών για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης - Μισθολογικά θέματα στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Αλ. Τσίπρα

Aιχμές δικαστικών για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης - Μισθολογικά θέματα στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Αλ. Τσίπρα
Παρών στη συνάντηση ήταν ο νομικός σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα, Δημ. Τζανακόπουλος
Με ένα αιχμηρό σχόλιο απάντησαν οι δικαστικοί λειτουργοί στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου - και όποιου άλλου πολιτικού προσώπου - σχετικά με τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις για τη λετιουργία της δικαιοσύνης.
Οι εκπρόσωποι των δικαστικών και των εισαγγελέων που ρωτήθηκαν από τους δημοσιογράφους - αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα - σχετικά με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την παρέμβαση της δικαιοσύνης και την εισαγγελική παραγγελία για τις δηλώσεις περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσαν πως "αποφεύγουν πάντα να σχολιάζουν τις δηλώσεις πολιτικών", αλλά και πως οι ίδιοι οι πολιτικοί "θα πρέπει να αποφεύγουν να κρίνουν τις δικαστικές αποφάσεις - όχι στην έννοια της ευρείας κριτικής - αλλά όταν αυτό συνιστά παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης".
Στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, οι δικαστικοί λειτουργοί κατέστησαν σαφές πως δεν θα πρέπει να "παραβιάζεται η έννομη τάξη γιατί δεν υπάρχει κράτος δικαίου, εάν η εκτελεστική εξουσία δεν εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις".
Πάντως, οι δικαστικοί λειτουργοί εμφανίστηκαν ενοχλημένοι, καθώς το σύνολο των πολιτικών αρχηγών απάντησαν θετικά στο αίτημά τους για συναντήσεις, ωστόσο επισήμαναν ότι "το Μέγαρο Μαξίμου δεν μας έχει απαντήσει ακόμη για συνάντηση παρά τις έγγραφες και τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε ως ένωση μαζί τους".
Η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα διήρκησε μια και πλέον ώρα στην οποία συζητήθηκαν θεσμικά και μισθολογικά θέματα των δικαστικών, καθώς και η λειτουργία αυτή καθεαυτή της δικαιοσύνης.
Παρών στη συνάντηση ήταν ο νομικός σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα, Δημ. Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης