Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Ποτάμι για την μετανάστευση: Τέλος στην αιματοχυσία - Αναγκαίο ένα καλύτερο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο

Το Ποτάμι για την μετανάστευση: Τέλος στην αιματοχυσία - Αναγκαίο ένα καλύτερο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο
Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για να σταματήσουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές
Ημερίδα με θέμα «Μετανάστευση: Τέλος στην αιματοχυσία – Η ανάγκη για ένα καλύτερο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο» διοργάνωσε, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
H ημερίδα διοργανώθηκε με αφορμή την πρώτη επέτειο της Λαμπεντούζα με την πρωτοβουλία των Ιταλών ευρωβουλευτών Cécile Kyenge, Luige Morgano και Elly Schellein.
Tην εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος της Ομάδας Τζιάνι Πιτέλα και ο Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σούλτς, συμμετείχαν: η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Birgit Sippel, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης της ΕΕ για θέματα Ασύλου Mathias Oel, ο Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Ασύλου(EASO) Robert K. Visser, ο εκπρόσωπος του Ιταλικού Ναυτικού Filippo Maria Foffi, ο εκπρόσωπος της Ιταλικής οικονομικής αστυνομίας Joselito Minuto, ο Δήμαρχος της Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, ο Δήμαρχος του Edremit της Τουρκίας Kamil Saka, ο Δήμαρχος της Paola της Μάλτας Roderick Spiteri, ο Δήμαρχος της Gilze and Rijen της Ολλανδίας Arie Jan Willem Boelhouwer, ο Διευθυντής στο Διεθνή Οργανισμό για τη Μετανάστευση(IOM) Frank Laczko και ο Διευθυντής του τμήματος Μετανάστευσης του Κοινωνικού Ινστιτούτου της Ισπανίας Sergio Barcela Fernandez.
Ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος στην παρέμβασή του επεσήμανε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες του Νότου λόγο έλλειψης κατάλληλων υποδομών και των απαραίτητων οικονομικών πόρων για να δεχτούν όλους αυτούς τους ανθρώπους.
Τόνισε ότι είναι πλέον η στιγμή που η Ένωση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και ότι χρειάζεται μια νομοθεσία για τη νόμιμη μετανάστευση για να σταματήσουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Τέλος, ανέφερε ότι η πρωτοβουλία του Ποταμιού να καλέσει δημάρχους και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου (Ελλάδα και Τουρκία) συμβολίζει την αλληλεγγύη και τη δράση που οφείλουν να δείξουν και να αναλάβουν όλες ανεξαιρέτως οι χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης