Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τη νεροποντή και την αποκατάσταση των ζημιών

ΚΚΕ: Ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τη νεροποντή και την αποκατάσταση των ζημιών
Επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών
Την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από την πρόσφατη νεροποντή, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών σε Δυτική Αθήνα και Πειραιά ζητά το ΚΚΕ, που κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών.
Στην ερώτηση, που υπογράφει ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, επισημαίνεται ότι «η νεροποντή, που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, έπληξε όλη τη Δυτική Αθήνα και τον Πειραιά και με ιδιαίτερη σφοδρότητα τους δήμους Περιστερίου, Ιλίου, Aχαρνών, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Νίκαιας - Ρέντη, Πειραιά, Κερατσίνιου-Δραπετσώνας και Περάματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και να προκληθούν μεγάλες ζημιές σε κατοικίες, οικοσκευές, αυτοκίνητα, μικρές επιχειρήσεις και υποδομές (σχολεία, γυμναστήρια κ.ά.).
»Οι καταστροφές συγκεντρώνονται για ακόμα μια φορά στις λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά, όπου υπάρχει απουσία ολοκληρωμένου αντιπλημμυρι­κού σχεδιασμού με αποσπασματικές παρεμβάσεις και έργα σε εξέλιξη που χρονοτριβούν και εξελίσσονται σε ανοιχτές πληγές».
Όπως σημειώνεται, «υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση και στις κυβερνήσεις διαχρονικά, στις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, που ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα, δεν χρηματοδοτούν απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, την ίδια στιγμή που παρέχουν προκλητική χρηματοδότηση σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και σε έργα βιτρίνας».
Το ΚΚΕ ρωτά τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων για τις άμεσες ανάγκες τους, να δοθεί άμεσα αποζημίωση για την αποκατάσταση όλων των ζημιών σε κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις, αλλά και για να γίνει πάγωμα των χρεών των πληγέντων προς Εφορία, ΟΑΕΕ και τράπεζες χωρίς πρασαυξήσεις και τόκους.
Παράλληλα, ζητά να σταματήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες κατάσχεσης, να απαλλαγούν οι πληγέντες από τα δημοτικά τέλη και να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και να επιστραφούν όσες δόσεις έχουν καταβληθεί.
Τέλος, ζητά να υπάρξει άμεση επιχορήγηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών με άμεσα έργα για να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στην επόμενη νεροποντή αλλά και για την κατασκευή όλων των αναγκαίων έργων για τη συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής της πρωτεύουσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης