Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Στα χαρτιά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός Siemens και ελληνικού δημοσίου

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Στα χαρτιά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός Siemens και ελληνικού δημοσίου
Κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Κομισιόν για το εάν και κατά πόσο εφαρμόζεται εύρυθμα ο εν λόγω συμβιβασμός
Στα χαρτιά μένει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ της γερμανικής εταιρείας Siemens και του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του θέτει το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού που υπέγραψαν η γερμανική εταιρεία Siemens και το ελληνικό δημόσιο (Νόμος 4072/2012), σύμφωνα με τον οποίο «η Ελλάδα παραιτείται από αστικές και διοικητικές αξιώσεις έναντι της εταιρίας», με αντάλλαγμα την καταβολή «στο ελληνικό δημόσιο 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων συγκεκριμένων δημόσιων έργων, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών και άλλων δραστηριοτήτων για την καταπολέμηση της διαφθοράς» και 100 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ο κ. Παπαδημούλης ρωτά την Κομισιόν εάν «γνωρίζει κατά πόσο εφαρμόζεται εύρυθμα από την εταιρεία Siemens ο παραπάνω εξωδικαστικός συμβιβασμός», καθώς επίσης, «ποια ήταν τα δημόσια έργα για τα οποία πραγματοποιήθηκε συμψηφισμός απαιτήσεων μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens και πόσα από αυτά αφορούσαν έργα συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους».
Καταλήγοντας, ο έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από την Κομισιόν να πληροφορηθεί εάν η ίδια «έχει ξεκινήσει έρευνες για τυχόν παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων από την εταιρεία Siemens» και αν ναι, για ποια συγκεκριμένα έργα και για ποιες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης