Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Ζήτησε προσφυγή στις κάλπες – Αδιέξοδη η στρατηγική υποταγής και υποτέλειας στις επιθυμίες της τρόικας

Αλ. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Ζήτησε προσφυγή στις κάλπες – Αδιέξοδη η στρατηγική υποταγής και υποτέλειας στις επιθυμίες της τρόικας
Η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση έναντι του 2012, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Τη διεξαγωγή εκλογών ζήτησε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του από την απεργιακή συγκέντρωση, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας το αδιέξοδο της στρατηγικής υποταγής και υποτέλειας στις επιθυμίες της τρόικας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής και της υποτέλειας στις πιο παράλογες εντολές και επιθυμίες της τρόικας, το αδιέξοδο της στρατηγικής του καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ και δυόμισι χρόνια».
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση από αυτήν που ήμασταν το 2012» και σημείωσε ότι «ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος διεξόδου είναι ο δρόμος της ρήξης με τον παραλογισμό των απαιτουμένων και των προαπαιτούμενων της λιτότητας, της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας».
Αυτόν τον δρόμο της ρήξης, τόνισε, «μπορούμε αποτελεσματικά να τον διαβούμε μόνο αν στο προσκήνιο είναι ο λαϊκός παράγοντας, όπως σήμερα, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία αλλά και στους δρόμους από δεκάδες χιλιάδες πολίτες».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε την αναγκαιότητα των εκλογών, σημειώνοντας ότι είναι αναπόφευκτη αλλά και αναγκαία η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, «που θα δώσει μια ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης σε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο, ανοίγοντας προοπτική, προοδευτική και δημοκρατική προοπτική για όλη την Ευρώπη, για όλους τους λαούς της Ευρώπης».
Nομίζουμε ότι τώρα είναι η ώρα γι αυτό το μεγάλο και αποφασιστικό βήμα», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης