Τελευταία Νέα
Πολιτική

WSJ: Εκλογή ΠτΔ αμέσως μετά τα Χριστούγεννα εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση

WSJ: Εκλογή ΠτΔ αμέσως μετά τα Χριστούγεννα εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση
Προκείμενου να περιορίσει την πολιτική βεβαιότητα και να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα
(upd)Το ενδεχόμενο επίσπευσης της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τη Wall Street Journal, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες των δανειστών σχετικά με την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη δύο αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να γίνει αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με την τρόικα για την εξασφάλιση της μελλοντικής χρηματοδότησής της.
«Εξετάζουμε τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, μετά τα Χριστούγεννα» αναφέρει κορυφαία πηγή από το κυβερνητικό επιτελείο.
«Είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο. Εφόσον υπάρχει η πολιτική αβεβαιότητα, οι δανειστές μας θα απαιτήσουν ακόμη σκληρότερα μέτρα», εξηγεί.  
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου λίγο πριν από τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια, όπερ σημαίνει ότι η ψηφοφορία σχεδιαζόταν να διεξαχθεί γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου.
Ωστόσο οι ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών αναγκάζουν την ελληνική κυβέρνηση να επαναπροσδιορίσει τους αρχικούς της σχεδιασμούς.
«Οι πρόωρες προεδρικές εκλογές θα διευκολύνουν την κατάσταση.
Θα δώσουν στις αγορές και στους επενδυτές μεγαλύτερη σαφήνεια» δήλωσε έτερη κορυφαία κυβερνητική πηγή.

(Πρώτη ενημέρωση: Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 18:50)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης